Tüm dünyada büyük bir kriz halini alan Yeni Tip Covid – 19 salgını nedeniyle, Düzce İl Hıfzıssıhha Meclisi kararı ile Yığılca ilçesine giriş – çıkış kısıtlaması getirilmişti. Bu karara hem tarım sezonu olması hem de ilçede çok vaka varmış gibi bir algı oluşturmak isteyen kesimler olduğunu gerekçe gösteren ilçe sakinleri tepki göstermeye devam ediyor.

Bu konu ile ilgili bilinmeyeni ilk kez AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programında açıkladı.

“İlçe Halkının Sağlığını Düşünüyoruz”

Yığılca ilçesinin özellikle büyük şehirlere çok sayıda göç verdiğini, tarım sezonu ile birlikte dışarıdan ilçeye gelecek vatandaşların, pandemiyi ilçe geneline yaymasını önlemek için böyle bir önlem alındığını söyleyen Keskin, “Yığılca bu pandemi sürecinde karantinaya alındı. Bunun nedeni, Düzce’de büyük şehirlere en çok göç veren ilçemiz. Bu nedenle pandemiyi ilçeye bulaştırmamak için önlemler alındı. 1 Haziran itibariyle Yığılca ile ilgili iyi bir karar alınacaktır. Biz bunu yakından takip ediyoruz. Yığılcalı vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Bu önlem sadece dışarıdan gelen her hangi bir vakanın ilçe halkına bulaştırmaması için alındı. Biz Yığılca halkımızın sağlığını düşünüyoruz.” diye konuştu.