Van’da çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Işık'ı memleketi Yığılca'da binlerce vatandaş son yolculuğuna uğurladı.



Çığ altında kalanları kurtarmak için Van-Bahçesaray yoluna giden ekipler içinde bulunan ve ikinci çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Çavuş Özgür Işık naaşı, dün önce hava yolu ile Kocaeli'ye, ardından akşam saatlerinde kara yolundan kortej eşliğinde Düzce merkeze bağlı Hamidiye Mahallesi'nde bulunan evine getirildi. Evinde helallik alınmasının ardından şehidimizin naaşı sabah saatlerinde cenaze töreni için Yığılca'ya götürüldü.



Yığılca ilçe standında düzenlenen cenaze namazında binlerce kişi birlikte saf tutup alanı doldurdu. Buradaki törene İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır, Ayşe Keşir ve Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü,   Stratejik İlişkiler Daire Başkanı Jandarma Tuğgeneral Cengiz Yıldız ve binlerce vatandaş katıldı. Şehidin annesi Raziye Işık, babası Arslan Işık ve eşi İrem Işık cenaze boyunca ellerinde Türk bayrağı ile metanetini korudu.



Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı kortej eşliğinde dua ve tekbirlerle Yılgın köyüne götürülerek toprağa verildi. Başımız sağolsun Düzce...