Turizm haftası etkinlikleriyle Düzce’nin kültürel miras ve değerlerinin tanıtılması amaçlanırken eşsiz bir değer olarak gösterilen Sarıkaya Mağarası’na düzenlenen geziye İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan ve Yığılca Kaymakamı Muhammed Çetin’de katıldı.



İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan Sarıkaya Mağarası gezisinin ardından basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede ülkemizin en güzel mağaralarından olan Sarıkaya Mağarası’nda yerli ve yabancı misafirlerimizi görmekten memnun olacaklarını dile getirerek herkesi buraya davet etti.



Gezi öncesinde açıklamalarda bulunan Yığılca Kaymakamı Muhammed Çetin mağara hakkında bilgi verdi.



“Şahane bir güzellik”

Mağarada yapılan düzenlemeleri dile getiren Kaymakam Çetin, burayı doğal bir güzellik olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı:

“Mağaramız İlçe merkezimize yaklaşık 10 kilometre mesafelik uzaklıkta yer alan Sarıkaya Köyü’müzün sınırları içerisinde bulunuyor. Sarkıklarıyla, likitleriyle ve içerisinde akan şelalesiyle birlikte şahane bir güzellik. İçerisinin genişliği yaklaşık 700 metreyi buluyor. Yüksekliği 17 metre, 20 metre yer yer daha da yukarıya çıkıyor. İsteğimiz bu kültürel değerimizin bütün Türkiye tarafından bilinmesi ve ziyaretçilerimizin burayı ziyaret edip bu güzelliklerle tanışması. Bunun için de düzenlemelerimize devam ediyoruz. Mağara yaklaşık 2 yıl önce bir düzenlemeden geçti.  İçerisinde ki yaya yolları yapıldı. Mağaramızın hak ettiği değere kavuşması için gereken çalışmaları yapıyoruz.”



“Gelen herkes mağarayı çok beğeniyor”

Mağaraya yapılan ziyarette davetlileri yalnız bırakmayan ve közde çay ikramında bulunan Sarıkaya Köyü Muhtarı Elcan Yalçın ziyaretçilerin sık geldiğini dile getirerek “ Yaklaşık 1 yıl önce açılışını yaptığımız Sarıkaya Mağara’sına güzel ilgi var. Gelen herkes mağarayı çok beğeniyor ancak yollardan birazdan şikayetçi oluyorlar. Umarım en kısa zamanda o sıkıntıları da çözüme kavuştururuz” dedi.

Haber: E.K.DURSUN