Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından hayata geçirilen ve üniversite-şehir bütünleşmesine önemli katkı sağlayan Açık Kampüs uygulaması, halkın katılımıyla gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Halkın üniversitesini daha yakından tanıması ve şehir-üniversite birlikteliği konularında örnek bir sosyal sorumluluk faaliyetini yerine getiren Düzce Üniversitesi, ekim ayı Açık Kampüs etkinliğinde Düzce’nin Yığılca ilçesinde eğitim gören kız öğrencileri ağırladı.

etkinlikte,  katılımcılara birimler ve faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

İlk ziyaret Orman Fakültesi’ne…
İlk olarak Orman Fakültesi’ni ziyaret eden konuk öğrenciler, burada Doldurulmuş Hayvan Müzesi, bitki örneklerinin yer aldığı Orman Fakültesi Herbaryumu ve derslik alanlarını gezerek fakülte hakkında bilgi sahibi oldu. Mühendislik Fakültesi ile ziyaretlerine devam eden öğrenciler, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Laboratuvarlarını inceleyerek fakülte bünyesindeki bölümler, yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri ve sosyal etkinlikler ile ilgili bilgilendirildi. Son olarak Düzce Üniversitesi Yemekhanesi ile ziyaretlerini tamamlayan konuk öğrenciler, Rektörlük Çalıştay Salonu’nda Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Arş. Gör. Dr. Hatice Pınar Kemahlı’nın yaptığı sunumla eğitim ve meslek yaşamıyla ilgili önemli bilgiler edindi.


“Asıl hedef meslek seçimi olmalı”
Öğrencilerin geleceğini şekillendiren 15-25 yaş arası dönemin önemine vurgu yapan Arş. Gör. Dr. Hatice Pınar Kemahlı, bu dönemde meslek seçimi ve eş seçiminin öğrencilerin hayatının tamamını etkileyeceğini ifade etti. Meslek seçiminin eş seçimini de belirleyeceğini söyleyen Kemahlı, asıl hedefin meslek seçimi olması gerektiğine dikkat çekerek iyi bir meslek seçiminin eş seçimine de olumlu yansıyacağını sözlerine ekledi. Bu dönemde verilecek kararların önemine değinen Arş. Gör. Dr. Hatice Pınar Kemahlı, öğrencilerin eğitim, disiplin ve sabırla geleceklerini kurgulamalarını ve ayakları üzerinde durmalarını tavsiye etti.



“Başarmak sizin elinizde”
Etkinliğin sonunda Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, konuk öğrencilerle bir araya geldi. Üniversitelerin birey olmanın en önemli mekanları olduğunu dile getiren Prof. Dr. İlhan Genç,  “Meslek seçimi konusunda hedefleriniz olsun. ÖSYM sınavına iyi çalışın. Kendinizi iyi yetiştirin. Başarmak sizin elinizde.” şeklinde konuştu. Daha sonra Prof. Dr. İlhan Genç, konuk öğretmenlere ve öğrencilere “Açık Kampüs Diploması” takdim etti. Bu temsili diploma ile Fahri Düzce Üniversitesi Gönüllüsü olan öğrenciler, Düzce Üniversitesi’ni daha yakından tanımak adına kendilerine bu fırsatı sağlayan Düzce Üniversitesi’ne teşekkür ederek mutluluklarını belirtti.