Yığılca Kaymakamlığı tarafından yapılan uyarıda Karakaş ve Hocatman köylerinde yaşayan vatandaşlar için acil ihtiyaç olmaması halinde köyden çıkmamaları uyarısında bulunuldu.

Köylere giriş çıkışların kontrol altında tutulacağı gelen bilgiler arasında.

Belirtilen iki köyde koranavirüs vakası tespit edildiği, tespit edilen kişilerin testlerinin yapıldığı açıklandı. Yetkililer tarafından ilçede yaşayan daha çok kişiye bulaşmaması için tüm vatandaşlar uyarıldı.

Hocatman Köyün’nden Düzce de ikamet  eden 81  yaşındaki hastanın da test sonucunun pozitif çıktığı öğrenilirken ayrıca temas ettiği 7 kişinin de gözetim altına alındığı bilgisine ulaşıldı.  

Konu ile ilgili İl Genel Meclisi üyesi Ramazan Muhterem Baltacı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Özellikle İlçemiz dışından gelen vatandaşlarımız lütfen kimseyle temasa geçmeyin. Köylerinize gittiğinizde evinizden çıkmayın. Her biriniz bu memleketin insanlarısınız. Köyüm olan Karakaş'a 24/03/2020 tarihinde Gebze den gelip 27/03/2020 de Gebze’ye geri dönen karı-koca olan ailede virüs tespit edilmiş olup Gebze de hastanede karantina altına alınmıştır. Ailesi de evinde karantinada tutulmaktadır. Aynı durum köyde temas ettiği 7 kişi için ev karantinası kararı oluşmuştur. Köye giriş ve çıkışlar kontrollü bir şekilde gerçekleşecektir. Köyde evinde karantinaya alınan vatandaşlarımızı aile hekimi her gün arayıp bilgi alacaktır. Hastalarımıza acil şifalar diliyorum”

Kaynak: Yığılcanın Sesi