2011 yılından bu yana bitti-bitecek derken yılların geçtiği ve bir çok siyasinin sözler verdiği Yığılca yolunda sonunda yarım kalan bölüm için düğmeye basıldı. Proje değişiklikleri, müteahhit noktasında yaşanan sıkıntılar ve hava şartları gibi gerekçelerle Yığılca halkının uzun süredir tamamlanmasını beklediği yatırımda havaların düzelmesi ile birlikte çalışmalar tekrar başladı.



Bilindiği gibi Hasanlar Köyü’nden Alaplı sınırına kadar uzanan 33 km’lik Yığılca-Düzce karayolunun bir bölümü yapılırken, kalan kısmında ise iyileştirme ve viyadük eklemeleri yapılarak proje yeniden ihale edilmişti.



Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olduğu dönemde ihale sürecini bizzat takip ederek, çalışmaları hızlandırdığı Yığılca-Düzce yolunda bugün iş başı yapıldı. Yol yapımını üstlenen yüklenici firma, iş makinelerini yola çıkardı. Tekrar başlayan çalışmalarla birlikte aralıksız bir çalışma temposuyla Yığılca-Düzce karayolunun tamamlanması planlanıyor. 




Ölümlü ve yaralanmalı çok sayıda yaşanan kaza nedeniyle Yığılcalılar’ın kavuşmayı dört gözle beklediği Yığılca-Düzce karayolunda bugün itibari ile başlayan çalışmaların kısa sürede bitirilip Yığılca-Düzce karayolunda mutlu sona ulaşılması bekleniyor. Yol bittiğinde Yığılca-Düzce arası 15-20 dakikaya düşecek.

Haber: C.ÜSTÜNER