Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak ilan edilen Yeni Tip Covid – 19 Salgını tehdidi devam ediyor. İnsanlar arasında hızla yayılan salgın nedeniyle, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere, tüm ilgili kurumların aldığı tedbirler en üst seviyede tutuluyor.

Düzce’de de Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’nin aldığı önlemler dışında, köy muhtarları da kendi çaplarında önlem almaya devam ediyor. Buna en son örnek olarak, Yığılca İlçesine bağlı Yaylatepe Muhtarı Uysal Toprak, köyün tüm giriş ve çıkışlarını Koronavirüs Salgını nedeniyle kapattı.

“Köyümüze Dışarıdan Gelenlere İzin Vermiyoruz”

Konu ile ilgili Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan Muhtar Toprak, “Köyümüz kırsal alan olduğu için, köy nüfusunun büyük bir kısmı İstanbul ve İzmit başta olmak üzere, büyük şehirlerde ikamet ediyor. Malum fındık bakım sezonu ve bu nedenle büyük şehirlerden, fındık bahçesine bakım yapmak için köyümüze dışarıdan vatandaşlarımız gelecek. Öbür taraftan, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Yedigöller bölgesine, bizim köyümüzden ulaşım sağlanıyor. Bu nedenle bizde Korona salgınının köyümüzde yayılmasını önlemek için böyle bir önlem aldık. Şuanda köyümüze dışarıdan gelen kimseyi sokmuyoruz. Sadece, ilçede işi olanların çıkmalarına izin veriyoruz” dedi.

Daha Öncede Sarıkaya Köyü Muhtarı Dışarıdan Gelenlerin Köye Girişlerini Yasaklamıştı…

Daha öncede Yığılca İlçesine bağlı Sarıkaya Köyü Muhtarı Ercan Yalçın, dışarıdan gelenlerin köye girişlerini yasaklamıştı.