Bölgeye has arısıyla sadece Türkiye'de değil artık dünya çapında adından söz ettiren Yığılca'da arıcılık faaliyetleri ve bal üretimi artarak devam ediyor. Düzce Üniversitesi bünyesinde 2009 yılında kurulan Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM)'nin öncülüğünde Düzce'de geniş bir yelpazeye yayılan arıcılığın geliştirilmesi için çalışmalar hız kesmeden sürerken, sonbahar aylarında girdiğimiz şu günlerde, arı yetiştiricilerine önemli uyarı ve tavisyeler geldi. 

Ziraat odası yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, arı yetiştiriciliğinde gelecek sezonun başarısının ve verimliliğinin önemli ölçüde sonbahar dönemi çalışmalarına bağlı olduğunu vurguladı.

Arılarda sonbahar bakımı ve kışlatmanın çok önemli olduğunu belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Bölgemizde coğrafi konum nedeniyle özellikle geceleri havalar soğumaya başladı. Arı yetiştiricilerimizin bugünlerde kovanlarını kontrol etmesi ve bakımlarını yapması gerekir. Bakımı çok iyi yapılan arı kovanları kışı atlatarak gelecek sezona çıkabilir. Bu durum göz önünde bulundurularak koloniler tek tek kontrol edilmeli, öncelikle yıpranmış, yaşlı ve verimsiz analar genç ve vasıflı analarla değiştirilmelidir." 

İkinci olarak koloni içindeki boş çerçevelerin alınması gerektiğine dikkat çekilerek, "Arı sıkıştırılmalı ve uçuş delikleri daraltılmalıdır. Kolonilerin genç popülasyon kazanması için koyu şurup ile sonbahar teşvik şuruplaması mutlaka yapılmalıdır. Arılar bu şurubun bir kısmını depolayarak kış ve ilkbahar için gerekli bal stokunu yapmış olurlar." ifadeleri kullanıldı.