Yığılca İl Genel Meclis Üyesi Muhterem Ramazan Baltacı, ilçede yürütülen çalışmalar ve hayata geçirilecek çalışmalar ile ilgili Öncü Haber mikrofonlarına değerlendirmelerde bulundu. Yığılca yolunda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Baltacı, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın bir aksaklık yaşanmaması için çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi.

“YIĞILCA İÇİN ÇALIŞIYORUZ. ÇALIŞMALARIMIZI BİRLİK BERABERLİK İÇİN DE YÜRÜTÜYORUZ”

Baltacı, “Göreve geldikten sonra hizmeti kendimize şiar edinip çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımıza ve İlçe Başkanımıza şükranlarımızı sunuyor, ayrıca 39 köyümüz adına da teşekkür ediyorum. Kısaca çalışmalarımdan alakalı bilgi kamuoyuna aktarmak istedim. İlk olarak göreve geldikten sonra devamlı sorun teşkil eden, arıza veren 7 köyümüzü ilgilendiren grup suyumuzu tamirini yaptık.  Yaptıktan sonra 13-14 ay geçti hiçbir sorun yaşamadık. Yedigöller grup yolumuzun 5 km’lik kısmına asfalt dökerek,  6 metre olan yol genişliğini 112 bin lira fark vererek 7 metreye çıkarttık ve daha güvenli yol yaptık. 22 tane köyümüze yaklaşık 90 tane çöp konteynırı dağıtımını sağaldık. Bu konu ile ilgilide İl Özel İdaresi Yığılca Birliği ve belediyemizle protokol yaparak, köylerimizdeki çöplerin toplanmasına vesile oldu. Birçok köy yolumuzu genişlettik, birçok köyümüzün su sorununu çözdük. Öncelikli ihtiyaca göre hizmet etmeyi kendimize şiar edindik. Bir taraftan ilçemizin sorunlarını çözerken bir taraftan da ilçemizin vizyonunu da nasıl geliştirebiliriz diye,  masa başında değerli büyüklerimizle bir araya gelerek istişare halinde çalışmalarımıza birlik beraberlik içinde devam ettiriyoruz. Yığılca yolunda ise müteahhit firma tarafından çalışmalar devam ediyor. Çalışmalarda her hangi bir aksaklığın yaşanmaması için Milletvekilimiz Ümit Yılmaz, çalışmaları yakından takip ediyor. Ayrıca kendisine de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

“KÖYLERİMİZDE HİÇBİR SORUN KALMAYACAK”

Yığılca ilçesine bağlı köylerde hiçbir sorun yaşanmayacağını, çıkan sorunlara da vakit kaybetmeden müdahale edileceğinin altını çizen Baltacı, “Önümüzde aksaklar köyümüze 100 tonluk hazır su deposu alımı yapacağız. İğneler köyümüze köy içi şebeke hattını yenileyeceğiz. İki tane köyümüzün asfaltını tamamladıktan sonra ilçemiz için gelecek vaat eden özellikle eko turizmine katkı sağlayacak mağaramızın yolu için Vali Beyle de istişare halindeyiz. Bizim diğer ilçelerden en büyük farkımız birincisi yol ağımızın çok geniş olması 2. Su problemimiz hat safhada kaynak olarak ilçelerin önünde olabiliriz ama yapılma noktasında bu işleri iyi koordine etmediklerini düşünüyorum. İnşallah asfalt olan köylerimizin de bakımını yama işlerimizi bitireceğiz. Çalışmalarımızı her platformda gerçekleştiriyoruz. İki büyük köylerimize gençlik merkezi yapılacak” şeklinde konuştu. 

HABER: Savaş ARI