Tüm dünyada küresel bir kriz haline gelen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak kabul edilen Yeni Tip Covid – 19 Salgını kâbusu devam ediyor. Türkiye’de salgın nedeniyle tüm tedbirler en üst seviyeye getirilirken, Düzce’de de vaka sayısının her geçen gün artması nedeniyle Düzce İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından bazı kararlar alınmıştı.

Bu kararlar kapsamında, Yığılca İlçesine tarım sezonunda giriş ve çıkışlara kısıtlama getirilmişti. Yığılca ilçesine giriş ve çıkışlara getirilen kısıtlama devam ederken, Yığılca Kaymakamlığından yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, il dışında yaşayan vatandaşların ilçe ve köylere kaçak giriş yapmaları durumunda köy ve mahalle muhtarlarının kolluk kuvvetlerine bildirmeleri, aksi taktirde köy ve mahalle muhtarlarına yasal işlem yapılacağı bildirildi.

İl Dışından Gelen Vatandaşları Kolluk Kuvvetlerine Bildirmeyen Muhtarlar Hakkında Yasal İşlem Yapılacak…

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yığılca ilçe Merkezi ile bağlı köylere il dışından yapılacak tüm girişler, yasaklandı. İl dışında yaşayan vatandaşlarımızın ilçe ve köylere giriş yapması durumunda, köy ve mahalle muhtarları tarafından derhal jandarma ya da, polise bilgi verilecektir. İl dışından gelenleri kolluk kuvvetine bildirmeyen muhtarlar hakkında Kaymakamlık tarafından yasal işlem yapılacaktır.

İlçeye Kaçak Girişler Arttı…

Öte yandan, Yığılca İlçe Kaymakamlığının bu kararı bazı vatandaşların orman yollarını kullanarak ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylere, kaçak giriş yapmaları nedeniyle alındığı öğrenildi.

İlçe Merkezi ve Köylere kaçak girişleri, köy ve mahalle muhtarlarının derhal kolluk kuvvetlerine bildirmeleri önemle vurgulanırken, köy ve mahallelere kaçak giriş yapanlara da yasal işlem yapılacağı belirtildi.