İsmail Arı isimli vatandaşın, Yığılca ilçesine bağlı Kırık Köyü'nde bulunan ve sadece yaz ayları içerisinde 2 ay kaldığı evine, kullanım bedeli 860 TL olan bir fatura geldi. Sadece 2 ay kullandığı eve yüksek meblağda elektirik faturası gelmesi üzerine İsmail Arı, dilekçeyle SEPAŞ'ın Düzce'deki Müşteri Hizmetleri'ne başvurdu. Müşteri hizmetlerindeki temsilci, Arı'nın elektrik saatinin bozuk olabileceğini söyleyerek, inceleme başlatacaklarını, ödeme meblasına bloke koyduklarını ve elektrik saatindeki inceleme bitene kadar herhangi bir ödeme istenmeyeceğini söyledi.

İnceleme bitmeden 860 TL'lik elektrik faturası 260 tl'ye düşürüldü
SEPAŞ Müşteri Hizmetleri tarafından aranan İsmail Arı'ya, Müşteri Temsilcisi 860 TL'lik elektrik borcunun 260 TL'ye düşürüldüğünü ve bu ödemenin gerçekleştirilmemesi halinde gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi. Bunun ardından tekrar SEPAŞ'ın Düzce'deki Müşteri Hizmetlerine başvuran Arı'ya, müşteri temsilcisi, elektirik saatinin incelemesi devam ettiğini, bu inceleme bitene kadar ödeme almayacaklarını tekrarladı.

"Yargı yoluna başvuracağım"
Ancak hemen hemen her gün SEPAŞ Müşteri hizmetleri tarafından gerek telefonla, gerekse SMS yoluyla 260 TL'lik elektrik faturasının ödemesi için taciz edildiğini kaydeden Arı, "SEPAŞ benden kullanmadığım elektirik bedelini istiyor. Ben bu güne kadar, gerek Düzce'deki evimin, gerekse Kırık Köyü'nde bulunan evimini faturalarını gününden önce ödeyen bir vatandaşım. Ama SEPAŞ zorla benden para koparmaya çalışıyor. Düzce'deki SEPAŞ Müşteri temsilcisi bana 'Elektirik saatiniz inceleniyor, inceleme bitene kadar sizden para talep edemezler' derken, telefonla arayan Müşteri temsilcisi de benden 'Bu ücret ödenmezse, gerekli işlemleri yapacağız' diyor. Günde 6-7 kez SMS yoluyla taciz ediliyorum. Bu konu ile ilgili yargı yoluna başvuracağım." dedi. SAVAŞ ARI