Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 153. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, partinin genel merkezinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Düzce’den, İl Başkanı Mustafa Keskin’in COVİD-19 sürecinin devam etmesi nedeniyle İl Başkanvekili Ersin Gökçe, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İl Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk ve İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Küçük katıldı.

‘AK Parti, günün 24 saati milletle beraberdir’

Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmadan 2023 seçimlerine dair teşkilatına önemli mesajlar verdi. Parti toplantılarında il başkanları vasıtasıyla 81 ildeki vatandaşların dert, sıkıntı ve beklentilerini de derli toplu bir şekilde öğrenme imkanı bulduklarını, kendi tespitlerinin sağlamasını yapıp ortak aklın ürünü teknikleri kayıt altına aldıklarını ifade eden Erdoğan, "Her zaman söylediğimiz gibi AK Parti, milletin partisidir, milletin sesidir, milletin hizmetkarıdır, günün 24 saati milletle beraberdir." diye konuştu.

‘Her seçim önemli ama 2023 bir yol ayrımı’

Erdoğan, bugüne kadar 15 seçimden açık ara birinci parti olarak çıkmalarının milletin bu duruşu desteğiyle olduğunu belirtip 2023 seçimlerini hatırlattı. Teşkilatına seslenen Erdoğan, “Yeni bir imtihanın, 2023 seçimlerinin arifesindeyiz. Bir kez daha milletimizin huzuruna çıkacak, geçmişin hesabını verecek, gelecekte yapacaklarımızı ortaya koyacak, sonraki 5 yıl için seçmenden ruhsat isteyeceğiz. Şüphesiz her seçim önemlidir, her seçim hayatidir, her seçim belirleyicidir ama 2023 seçimleri, AK Parti'nin, bunun yanında Cumhur İttifakı'nın geleceğinin ötesinde ülkemizin ve milletimizin kaderi bakımından gerçek anlamda bir yol ayrımını ifade edecektir.” ifadelerini kullandı.

Teşkilata ‘en ücra köşelere kadar sahaya çıkın’ mesajı

Teşkilata gece gündüz çalışma ve milletle bir arada olma talimatı veren Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz bu kadronun, bu teşkilatın gücünden, kabiliyetinden, yapabileceklerinden eminiz ama bütün mesele bunları halkımıza, ne yapacağız, anlatacağız arkadaşlar. Unutmayın 'hafıza-i beşer nisyan ile maluldür', insanoğlu unutur, ne yaparsanız yapın bugün bilir, yarın unutur. Onun için de devamlı ne yapmamız lazım? Hatırlatmamız lazım. Bunları sadece teşkilatımızı da devreye sokarak köy köy, en ücra köşeye kadar anlatmamız lazım. Burada yeter ki ana kadememizle, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, mahalle ve sandık temsilcilerimizle, bize gönül veren her bir kardeşimizle bir olalım, iri olalım, beraber olalım, diri olalım, kardeş olalım ve gece gündüz çalışalım. Gerisinin çok kolay olduğunu, milletimizin yüreği ve kolları açık olarak bizi beklediğini, ben şu anda görür gibiyim.”

HABER: Mehmet GÜNESEN