Düzcespor Orduspor maçına 4-2-3-1 sistemi ile sahada yer alırken kalede Furkan savunmada Enver Oğuzhan, Onur, Kadir orta sahanın merkezinde Bulut, Yusuf sağ kenarda Metin sol kenarda Nevzat bunların önünde Barış ileri uçta Ömer Faruk 11’i ile Orduspor karşısına çıktı. Müsabakaya iyi başlayan Düzcespor ilk 15 dakika topun kendilerinde kalmasını sağlayan bir oyun ortaya koydu. Maçın ilk bölümünde Nevzat kaleciyi geçip boş kale yerine auta atması takımımızı bir golden etti.

Nevzat gibi bir oyuncunun bu vuruşu kendisine yakışmadı. Beş dakika sonra sağ taraftar Enver’in ortasına Barış ön direkten topa iyi vuramayınca yine bir golden olduk. 36.dakikada atılan uzun topu Ömer Faruk kafa ile Nevzat’ın önüne düşürmesi Nevzat’ın iyi kontrol edip topu uzak direğe vurması ile Düzcespor 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skor ile biterken Düzcespor istekli ve arzulu oyunu umut verirken Orduspor maçını kazanacaklarının işareti olarak gösterdi.

İkinci yarıda Düzcespor rakibine gol pozisyonu vermezken Yusuf yüzde yüz golü kaçırarak Düzcespor’u ikinci golden etti. Düzcespor teknik ekip maçın 64.dakikasında maça hamle yaparken Metin’i oyundan alıp Sıddık’ı oyuna dahil etti. Sıddık oyunda orta sahanın merkezine gelirken Yusuf forvet arkasına alındı. Bu durum Düzcespor’un oyununa direnç getirdi. Maçın son bölümünde ise ileri uçta görev yapan Ömer Faruk yerini Emrah’a maçın 89.dakikada Yusuf’un yerine Yücel oyuna dahil oldu.

Maçın son bölümlerinde geriye yaslanmamız nedeni ile Orduspor üzerimize gelmesine rağmen gol pozisyonu vermedik. Maçın son düdüğü ile müsabakayı iyi oyun ile kazanmayı bildik ama bir çok pozisyonu değerlendiremedik eksiklerimize gelince rakibi 4-2, 5-2 yakaladığımız pozisyonlarda son final paslarını ve tercihlerimizi doğru yapamadık.

Zaman zamanda çıkarken top kayıplarımız oldu bu konuda daha dikkatli olmamız halinde 1-0 öne geçtiğimiz maçlarda oyun daha farklı sonuçlar doğuracak. Düzcespor oyuncu grubuna gelince takım genelde iyi mücadele ve iyi oyun ortaya koydu. Savunmada oynayan dörtlü rakibe aman vermezken kaptanımız Enver ileriye çok destek verdi. Kadir ve Onur savunmanın merkezinde ayakta kaldı. Orta sahada görev yapan Bulut iyi oyun ortaya koyarken Yusuf formundan çok uzaktı kenarlarda oynayan Metin ve Nevzat diğer maçlara nazaran hareketli gözüktüler Barış çok iyi mücadele ederken Ömer Faruk rakip savunmanın direncini kırdı.

Ömer Faruk savunmayı sadece savunma adamları yapmaz dedirtti. Kalecimiz Furkan ise kendinden emin bütün yan toplara çıkarken kalesinde büyük güven verdi.Düzcespor bu maçı hemen unutup önümüzdeki hafta Aksarayspor maçına odaklanması gerekiyor. Son olarak taraftarımız 1300 km yol gidip takımlarını desteklemesi ayrı bir gurur kaynağı.