Türkiye yakın geleceğini belirleyecek kritik bir seçimin arifesinde... 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerini kazanan AK Parti'de hedef yeni anayasayı yapacak çoğunluk olan en az 330 milletvekilini meclise sokmak. Kısa bir süre öncesine kadar ihraç ve istifala

Türkiye yakın geleceğini belirleyecek kritik bir seçimin arifesinde... 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerini kazanan AK Parti'de hedef yeni anayasayı yapacak çoğunluk olan en az 330 milletvekilini meclise sokmak. Kısa bir süre öncesine kadar ihraç ve istifalarla adından söz ettiren ana muhalefet partisi CHP'de parti içi kavgalar sarsıntı yaratsa da yeni strateji ve yol haritaları ile vekil sayısının arttırılması adına çalışmalar devam ediyor. MHP cephesinde ise hem genel seçimler hem de Büyük Kurultay heyecanı yaşanıyor. 21 Mart'ta kurultayını yapacak partide, iktidara mutlak ulaşma hedefinin sandığa yansıması amaçlanıyor.
 
Yerel ölçekte bakıldığında ise iktidarda istikrar, muhalefette ise bu kez en azından bir vekillik koltuğunu kazanma arzusu baş gösteriyor. 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için bir kez daha başvuru yoğunluğu yaşanan AK Parti'de vekillik hayali kuran 67 isim, aday adaylığı için partinin kapısını çaldı. Mevcut milletvekilleri, tekrar meclis koltuğuna oturmak isteyen eski vekiller, Eski Başkan İsmail Bayram, tanınmış iş adamları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra bayan başvurularında da artış gözlenirken, temayüller, anketler, teşkilatın görüşlerinin gölgesinde 67 aday adayından hangi 3 ismin adaylık yarışını kazanacağını zaman gösterecek. Bir önceki genel seçimlerde mevcut vekillerle değil 3 yeni isimle seçime girme yoluna giden genel merkezin, yine ince eleyip sık dokuyacağı tahmin ediliyor.
 
12-18 Mart'ta aday adaylığı başvurularının alınacağı MHP'de yerel seçimlerde yaşanan kaybın telafisi isteniyor. Bunun için de güçlü ve halkın teveccühünü kazanan isimlerle yarışa girilmesi görüşü ön plana çıkıyor.
 
Yine 30 Mart Seçimleri'nde Akçakoca ve Yığılca belediyelerini en büyük rakibi AK Parti'ye kaptıran CHP'nin de Düzce'de en az bir milletvekilliğini kazanmak için oy potansiyeli yüksek isimler üzerinde durması bekleniyor.
 
Adım adım 7 Haziran'a yaklaşılırken iktidar bir defa daha 3'te 3 yapmak, muhalefet ise bu kez kazanmak için hırslı... Düzce'de 3 dönemdir milletvekilliği koltuğunu hiçbir partiye kaptırmayan AK Parti'nin yüzde 50 üzeri oy alma hedefini sağlayıp sağlayamayacağı merak konusu... Bakalım Düzce'de yarışın galibi yine tek parti mi olacak yoksa bir sürpriz yaşanacak mı!