Ekonomideki problemler kış soğuklarının da başlamasıyla birlikte kendisini iyice hissettirmeye başladı. Bu dalgalanma devam ettiği sürece yerel seçimlerde Ak Partinin görünmez rakibi hiç şüphesiz muhalefet partileri değil ekonomi olacak gibi. İşin ilginç tarafı hükümetin tüm çalışmalarına rağmen faiz oranlarında hissedilir bir azalma yok. Bu durum ekonomiyi özellikle küçük işletmeleri olumsuz yönde etkiliyor.

Ak Parti açısından Düzce’de seçimin ülke genelindeki ekonomik durumdan mütevellit olumsuz bir atmosferde geçmesinin yanı sıra daha önceki belediye başkanlarının uyguladığı yanlış stratejilerinin de olumsuz bir etkisi olacak gibi gözüküyor. Ak Parti bu durumu daha önce Bakanlıkta yapmış Faruk Özlü ile aşmaya çalışacak.

Önceki Belediye başkanlarından özellikle Keleş döneminde keyfe keder plansızca yapılan okadar çok şey var ki bu olumsuz algıyı Faruk Özlünün tek başına aşması da kolay gözükmüyor. İstanbul caddesinin trafiğe tekrar açılması gibi, bu cadde neden trafiğe kapandı neden tekrar açıldı? Tramvayın akıbeti ne olacak? Harcanan bunca para bu milletin parası değil mi? Düzce halkı bu konularda hala tatmin olmuş değil. Şuandaki durumda çok iç açıcı gözükmüyor cadde park halinde araçlarla dolu ciddi bir Trafik karmaşası var bu durumun bir önce bir düzene sokulması gerekmekte. Düzce’nin farklı yerlerinde de ciddi trafik problemleri görülmekte.

Faruk Özlü hala Düzce’ye yönelik projeleri ile ilgili bir açıklama yapmış değil, Ak Partinin sosyal paylaşım hesaplarında Düzce Üniversitesine kazandırılan Teknopark ile ilgili afişlerin paylaşımı yapılıyor ama bu bir bakanlık projesi idi. Düzce halkı Özlüden Belediye Başkanlığı için yapacağı projeleri görmek istiyor. Kentin çehresini değiştirecek projeler, Düzce’ye şehir kimliği kazandıracak projeler, Düzce gençliğine dokunacak sosyal projeler görmek istiyor.
Evet Faruk Özlü halkın içinde görüntüsü vermek için ziyaretlere başladı Sabah namazında vatandaşlarla sohbette etti bu çok güzel bir davranış ama bunların seçim öncelerinde olması halkın zihninde soru işaretleri bırakmıyor da değil. Halk Cumhurbaşkanımızın dediği gibi “Hasbilik” istiyor, seçim dönemlerinde yapılan bu davranışlar halk nezdinde çokta samimi bulunmuyor kanaatindeyim.
                                                                  ***
İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelikleri için yapılan başvuru sayısı önceki yıllara oranla çok çok az gözüküyor. Bunun sebebi ne olsa gerek? Kaht-ı Rical ( Adam Kıtlığı) deyimini eskiler iyi birliler eskiden önemli görevlere getirilecek birkaç kişi bulunabilirken bugün bu kadar yetişmiş kadrolara ve eğitimli gençlere sahip olmamıza rağmen bu görevlere kimse talip olmak istemiyorsa burada durup düşünmek lazım. Eğer bu insanlar bu görevlere talip olmuyorsa Cumhurbaşkanımızın dediği gibi onları bulup bizim davet etmemiz gerekir. Yoksa siyaset aynı insanların ekseninde döner ki bunun ne Düzce’ye faydası gelir nede bu millete.

AK Parti’de neler oluyor?
Faruk Özlü geçen hafta yerelde bir takım görüşmeler yapmaya başladı. Faruk Özlü, Merkez İlçe Başkanı Hakan KUŞÇUOĞLU, İl Gençlik Kolları Başkanı Şükrü SERT ile Erguvanda düzenlenen kahvaltı programında Mahalle Muhtarları ile bir araya geldiler. Toplantıda İl Başkanı Hikmet Keskinin ve İl Yönetiminden birilerinin olmaması dikkat çekici bir durum olarak gözlendi.

Ak Parti tarafından yapılan açıklamada“31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Genel Merkezimizin tensipleri ile İl Yerel Yönetimler Başkanımız Murat Ayyıldız, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanımız olarak atanmıştır.” denildi. Bu şu demek oluyor ki Özlünün yapmış olduğu seçim toplantılarının koordinasyonunu yapacak kişinin Yerel yönetimler Başkanı Murat Ayyıldız olması gerekiyor fakat toplantıya kendilerinin katılmadığı görülüyor. Özlü Düzce Sporun maçını seyretmeye yine Merkez İlçe Başkanı ile gidiyor. Özlü, seçim çalışmalarını Merkez İlçe Başkanlığı ile mi yürütecek?

Bir süredir Hakan Kuşçuoğlu mahalle muhtarlarını ziyaret ediyor onlarla bol bol fotoğraf çektiriyor. Son dönemde Faruk Özlü ile yakınlığı dikkate alındığında Bu durum akla şu soruları getirmiyor değil Hakan Kuşçuoğlu İl Başkanlığına hazırlık mı yapıyor ?

Hakan Kuşçuoğlu İl Başkanlığına hazırlık mı yapıyor, üzerinde İl başkanı olması yönünde ittifak mı yapıldı bilinmez ama Ak Partin Düzce de hala bu davaya gönül vermiş menfaat siyaseti yapmayan gönül erlerine ulaşmakta zorlandığını söylemek çok zor olmasa gerek. Benden söylemesi.

Selam ve Dua ile..