Düzenlenen açılış törenine ilçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz, Belediye Başkan yardımcısı Şenol Yazgan, Abitaş Genel Müdürü Hakan Öztaş, Akçakoca  Belediyesi Umut Işığı koordinatörü Nursen Yanmaz, ve çok sayıda kamu idarecisi ile STK  temsilcisi  katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden önce kısa bir konuşma yapan kaymakam Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Okan Yanmaz, marka değeri yüksek olan dil kursunun Akçakoca’da açılmış olmasının önemine değinerek bu imkânı ilçeye kazandıranlara teşekkür edip hayırlı olmasını dilediler.

Başkan Yanmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi. ‘’Değerli kaymakamın değerli parti başkanları, değerli kamu  ve mülki amirler Akçakoca’da bu tip yabancı dil okulunun özellikle marka değeri yüksek olan bu kurumun açılmış olması gençlerimizin ileriye dönük dışarılara gitmeyerek burada İngilizce veya yabancı diller konusundaki eğitimlerini alması açısından Akçakoca’mız açısından çok önemli. Bu hizmeti ilçemize getiren ve bu iş için yüreğini parasını ortaya koyan kardeşimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.’’

Başkan Yanmaz konuşmasına İngilizce devam ederek şu ifadeleri kullandı.’’ On behalf of the school owners, its personnel and myself, I would like to say welcome. One language is one person, two languages is two people. Good luck to everyone. (Bu okulun sahipleri adına, kendi adıma ve Amerikan kültür dil okulu personeli adına, herkese hoş geldiniz diyorum. Bir lisan bir insan, iki lisan iki insan. Herkese iyi şanslar.) temennisinde bulundu.

Başkan Yanmaz’ın akıcı bir şekilde konuşması katılımcıların sempatisini kazanarak alkış aldı.

Kurdele kesiminin ardından dil okulu baştan sona gezildi. Kurucu Burak Tuzcu’nun  eşlik ettiği ve  konuklara yaptığı bilgilendirmede, okul öncesi, ilk ve orta okul öğrencilerine, lise ve ileri seviye dil öğrencilerine 3 kategoride İngilizce, Almanca ve Arapça kursları verileceğini belirtirken, 1 Temmuz’da başlayacak olan bu kursların görüleceği sınıfları gezdirdi.

Konuklar, tüm sınıfları gezerken eğitmenlerden gelişmiş teknolojik imkânlarla desteklenen kurs programları hakkında detaylı bilgiler aldı.