Son dönemde Akçakoca kıyılarında görülen ruhsatsız yapılaşma çalışmaları Düzce Valisi Cevdet Atay’ın bizzat verdiği talimatla tek tek yıkılırken, Esentepe mevkiindeki belediyeye ait alanda yürütülen yeni dolgu çalışması dikkat çekti.

‘Yine kaçak yapı mı yükseliyor?’ endişeleri üzerine Akçakoca Belediyesi yetkilileri ile görüşen Öncü Haber, Sky Tower Oteli ile Kordon arasında devam eden çalışmanın ne olduğunu sorguladı. Girişimci Asaf Öztürk’ün ‘Seyir Terası’ yapmak için bu alanı kiraladığını bildiren belediye yetkilileri, sadece 1 yıl için yapılan anlaşmanın ‘sökülebilen malzeme ile inşa edilmesi’ şartı taşıdığını bildirdi.

Buna göre; olası bir yol çalışmasında bu alanda yapılan terasın kaldırılacak olması nedeniyle girişimci Asaf Öztürk’ün ilk etapta beton dökerek sağlamlaştırma hamlesinden geri adım attığı öğrenildi. Tamamen sökülebilen malzemeler kullanarak kıyı şeridine sosyal bir alan kazandırmak isteyen Öztürk’ün burada çay-kahve hizmeti vereceği bilgisi edinildi.

Öte yandan CİMER’e kadar şikayet konusu olan çalışmaların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından incelenmesine devam edildiği öğrenildi.