Sel ve heyelan afetlerinin hem kent merkezinde hem de köylerde büyük tahribata yol açtığı Akçakoca'nın yaralarının sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kısa sürede ilçenin önemli sosyal alanlarından biri haline gelen Değirmenağzı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı da afetten büyük zarar gördü.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala hizmete açılan park, 26 milyon TL'ye mal olurken, sel afetinde meydana gelen hasarın giderilmesi için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Akçakoca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile birlikte 18 Temmuz’da yaşanan sel felaketinin ardından zarar gören 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı'ndaki çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Çalışmayla ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Yanmaz, belediye olarak tüm imkanlarını seferber etmeye çalıştıklarını belirterek Akçakoca hakkının yaralarını sarmaya devam edeceklerini dile getirdi. Hızlı ve etkin biçimde hareket ederek felaketin etkilerini silmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yanmaz, gerek kent merkezinde gerek mahallelerde alt ve üst yapı çalışmalarının aralıksız biçimde devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Sahada çalışmaları yerinde gözlemleyen Başkan Yanmaz, Fen İşleri Müdürlüğü personeline  kolaylıklar diledi.

Haber: C. ÜSTÜNER