Akçakoca Belediyesi’nin haftalar önce duyurusunu yaptığı gayrimenkul satış ihalesi, bugün saat 10.00’da Belediye Encümen Toplantı Odası’nda gerçekleştirildi.

4 arsa ve bir dükkanın satıldığı ihaleye katılım yüksek oldu. Açık artırma ve kapalı zarf usulü olarak iki yönteme başvurulan satış ihalesinde, beklentinin üzerinde bir gelir elde edildiği öğrenildi.

Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz faktörü…

Komisyon Başkanı Yılmaz’ın zaman zaman “Köprüden önceki son çıkış arkadaşlar”, “Pişman olmamak için verebileceğiniz en yüksek rakamı vermekte fayda var” şeklindeki konuşmaları ve ara sıra belediyenin daha fazla gelir elde etmesinin önemine vurgu yaptığı mesajları katılımcıları etkiledi. Verilebilecek en yüksek bedellerin verildiği ihalelerin sonunda Akçakoca Belediyesi, geçmişte yapılmış emsal ihalelerden daha fazla gelir elde etti.

O arsa BLC Beton’a kaldı

İhaleye çıkan 4 arsa arasında en öne çıkan Hacıyusuflar Mahallesi Kale Yolu üzerindeki arazi oldu. 390 bin lira muhammen bedelle açılışı yapılan 393 metrekare arsa için 4 talip ihaleye girdi.

İhale, kapalı zarf içine en yüksek teklif olan 665 bin lirayı yazan BLC Beton firmasına kaldı. Geçmiş aylarda aynı konumda bulunan emsal arsaların 400 bin lira gibi rakamlara satıldığı biliniyor. Ancak söz konusu arsanın BLC Beton firmasının Kale Yolu üzerindeki lüks konut projesinin yanı başında olması nedeniyle en istekli taliplinin bu firma olduğu ön görülüyordu.

Kübrataş Beton firması 2 arsa aldı

Akçakoca Yukarı Mahalle’de bulunan bitişik nizamda iki arsanın da satış ihalesine 3 firma katıldı. 350 ve 365 metrekare olan iki arsayı da en yüksek rakamlar olan 135 bin ve 143 bin lira bedelle Kübrataş Beton firması satın aldı.

22 metrekare dükkan 160 bin liraya alıcı buldu

Belediyenin 4 arsasının yanı sıra satışa çıkarttığı bir dükkan da iyi bir bedelle satıldı. Yalı Mahallesi katlı otopark altında bulunan 22 metrekare dükkan en yüksek teklif olan 160 bin liraya satıldı.

Öte yandan Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz’ın ihale komisyonuna başkanlık etmesinin olumlu yansıması sayesinde taşınmazların yüksek bedellerle satılması yönetimi de memnun etti.