Akçakoca Belediyesi, Belediye Başkan Okan Yanmaz öncülüğünde Akçakoca’ya ve Akçakocalı gençlerin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlere birtakım temaslarda bulunmak üzere Ukrayna’ya giden Başkan Okan Yanmaz , Odessa Bölge Devlet İdaresi Birinci Başkan Yardımcısı Mykhailo Sherafonenko ve Reni Şehri Bölgesel Topluluğu Igor Pheklov ile Akçakoca Belediyesi arasındaki ortaklık ilişkilerini görüşmek üzere bir araya geldi. Bu görüşmede Reni ve Akçakoca kentleri arasında ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğine dayalı protokol imzalandı.

Protokol doğrultusunda 5 yıl boyunca çeşitli faaliyetlerde beraber hareket edecek olan Akçakoca ve Reni şehirleri kardeş şehir ilan edildi. Bu uygulamanın her iki şehrin kültürel ve sosyal gelişiminin yanı sıra ekonomik olarak da gelişimlerine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Akçakoca (Türkiye) ve Reni (Ukrayna) şehirlerinin temsilcileri, “Hemşerilerimizin istek ve ihtiyaçlarını yerine getirme çabamız içinde; şehirlerimiz ve hemşerilerimiz arasındaki karşılıklı ilişkiyi arttırmak, aramızdaki diyaloğu geliştirmek; karşılıklı deneyim alışverişinde bulunmak ve sorumluluk alanımıza giren ve birlikte gelişmemize katkı sağlayacak olan tüm konularda ortak faaliyetlerde bulunmak amacıyla burada bulunmaktayız.

Özgürlük, demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü evrensel kurallarına ve ülkelerimiz arasında süregelen ilişkilere uygun olarak şehirlerimiz arasında işbirliğini geliştirmek üzere ortaklığımızı ilan ediyoruz. Şehirlerimiz Akçakoca ve Reni ortak amacıyla; AB Finansmanlı Projeler, Kardeş Şehir Projeleri, Dünya Bankası Finansmanlı projeler, turizm, kültürel aktiviteler, arkeolojik çalışmalar, gemi bakımı ve balıkçılık sektörü alanlarında işbirliği içinde; Kültür Turizmi alanında iyi örnek uygulamalarını karşılıklı konu alma, balıkçılık sektöründe ki uygulamaların yerinde ziyaret edilmesi ve örnek alınması, faaliyetlerini; 5 yıl süreyle bir arada yürütmek niyet ve kararlılığındadır.’’ ortak mesajını basın mensupları aracılığıyla ilan etti.

AKÇAKOCA BELEDİYESİ’NDEN AKADEMİK İŞBİRLİĞİ

Reni şehri ile yapılan kardeş şehir protokolüne ek olarak İzmail (Ukrayna) Şehri Sosyal Bilimler Devlet Üniversitesi ile akademik işbirliği adına imzalar atıldı. İzmail (Ukrayna) Şehri Sosyal Bilimler Devlet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yaroslav Kichuk’la imzalanan Ortaklar Protokolü ile akademik işbirliğinin de temelleri atılmış oldu.