MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun, Öncü Medya Grubu ziyareti esnasında Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’e verdiği röportaj Düzce ve Akçakoca siyasetinde yankılanmaya devam ediyor.

Caboğlu’nun partisinin Cumhur İttifakı ortağı olan AK Parti’nin Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’nun akaryakıt istasyonunun satışı ile ilgili MHP’li Başkan Okan Yanmaz’ı belediyeyi kamu zararına uğratmakla itham eden sözlerine yönelik “İttifak ruhunu zedeliyor. Niyet okunacaksa biz de okumasını biliriz. 5 belediye ve bir milletvekili almamıza karşı hazımsızlık var” çıkışı ‘Düzce’de ittifak çatırdıyor’ yorumlarına neden olmuştu.

Yanmaz’ın meclis toplantılarını basını almama kararının ardından hem AK Parti hem de CHP’nin ‘Biz oy vermedik’ açıklamalarına karşılık neye evet dediklerini bilmemekle suçladığı ilçe başkanlarını ‘basiretsiz’ olarak nitelendirmişti.

“MEZİYETSİZ OLAN SİZİN BELEDİYENİZ”

Caboğlu’nun açıklamalarına AK Parti cephesi sessiz kalırken CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’dan çok sert bir yanıt geldi. Abanoz, “Meziyetsiz olan sizin belediyenizdir. Basına verdiğiniz demeçte baştan aşağıya yanlış bilgilerle donatılmışsınız Sayın Caboğlu. Bizlere meclis üyeleri ile aramızın kopuk olduğunu söylemişsiniz. Öyle değil de haydi öyle kabul edersek, bize derken sizin koskoca belediyenizden haberiniz yok” ifadeleriyle Caboğlu’na yüklendi.

İşçilerin Caboğlu’nun ifade ettiği gibi bir aydır değil üç aydır maaş alamadığını savunan Abanoz, “Kadrolular iki ikramiyeyi de alamadı. Katamaran demişsiniz. Katamaran iki buçuk milyon değil, dört milyona mal oldu. Evet hurda, doğru söylemişsiniz haklısınız hurdaya çıktı, şimdi barınakta yatıyor” cümlelerini kullandı.

Akaryakıt istasyonunun satışıyla ilgili de Caboğlu ve Yanmaz’a yüklenen Abanoz, “Dediğiniz gibi akaryakıt istasyonunda mahkeme o yönde karar verdi. Bilmenizi istediğim pandemi şartlarında kimsenin haberi olmadan, alelacele, bundan beş sene önce bizzat şu anki mal sahibinin dört buçuk milyon teklifinden sonra üç milyon dokuz yüz otuza satılmasını, Kamuyu zarara uğratması. Unuttuğunuz bir şey var KAMU VİCDANI” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında Abanoz, Caboğlu’na şu soruları sordu:

“İmara açık olmayan yeri sattıktan sonra imara açmayı da sizden gördük . O da yasal değil mi? Bir daire parasına yer satıp, o yerin dokuz daire karşılığında verildiğini de gördük çok şükür.

Peki cami altı dükkanlar. Söyleyin, sekiz dükkan bir kişiye ihale yapılıp da verildiğini söyleyebilir misiniz? Gelir gelmez % 40 inşaat taban alanından % 50’ye çıkardığınız arsa için ne diyeceksiniz? Kordon ile Parla ve KYK Yurdu takası hakkında ki düşünceleriniz? Günlerce MOBİNG konusunda basında yer aldınız, var mı buna bir açıklamanız?

“ÜÇ BEŞ ESNAFA ŞİRİN GÖZÜKMEK İÇİN AKÇAKOCA’NIN MALLARI TALAN EDİLDİ”

Üç beş esnafa şirin görünmeye çalışıp AKÇAKOCA’NIN mallarını talan etmeyi, ettirmeyi de sizde gördük. Saydığım ve sayabileceğim bir çok konuya kılıf bulmuşsunuz, tek yaptığınız iyi şey bu olsa gerek. Dedik ya unuttuğunuz bir şey var. KAMU VİCDANI.

“BİR DÜNYA YANLIŞINIZA GÖZ YUMACAĞIMIZI MI DÜŞÜNDÜNÜZ?

O da önümüzdeki seçimlerde sizlere hatırlatılacaktır hiç endişe etmeyin lütfen. Hani derler ya SAYILI GÜN ÇABUK GEÇER. Doğup, büyüdüğümüz bu güzelim ilçemizde, bir dünya yanlışınıza göz yumacağımızı mı düşündünüz?”

HABER: Mehmet GÜNESEN