TMO, Düzce’de fındık alım tarihini 22 Ağustos olarak açıklamıştı. Ancak Düzce’nin Akçakoca ve Çilimli ilçelerinde fındık alım tarihi 1 Eylül olarak duyuruldu. AK Parti CHP İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ve CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ise, bu kez Akçakoca ilçesinde 1 Eylül’de başlayacak TMO’nun alım tarihleri nedeniyle karşı karşıya geldi.

Sarıoğlu: “Akçakoca’da fındık alımı 22 Ağustos’ta başlayacak”

AK Parti İlçe Başkanı Sarıoğlu’nun yaptığı “Saygıdeğer Akçakoca halkı; 22 Ağustos 'ta fındık alımı TMO tarafından ilçemizde başlayacaktır. Şu an itibari ile mevcut depolar boşaltılıyor. Sabahtan itibaren kendi uydurduğunuz yalan yanlış habere inanarak halkı kışkırtıyorsunuz. Doğru bilgi ile bunu yapın sizden ricam ilçe halkı adına budur” dedi.

Abanoz: “Uyanda balığa gidelim”

Bunun üzerine yine sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Abanoz, “Batı Karadeniz’de fındığın merkezi tarihsel bağlamda tartışmasız olarak yaklaşık 40 bin ton. Ancak bu tartışılmaz gerçekliğe rağmen TMO Akçakoca’da fındık alımlarına Kocaali ilçesinden 9 gün sonra başlıyor. 9 gün gecikmeyle başlayan bu alım da sivil toplum örgütünün girişimiyle gerçekleşiyor. Topu ağlarında gören AKP İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu da kendisine haber verilmediği gerekçesiyle tüm meseleleri genelleştirerek herkesi suçlamaya girişiyor. Bu mesele Ziraat Odasının girişimiyle değil, kendi girişimi ile gerçekleşmeliydi. Eğer siyasi gücüne çok güveniyorsa; TMO’nun fındık alımları Kocaeli ilçesinde olduğu gibi 22 Ağustos’ta başlatsın da görelim. Kendini bilen kişi herkesi suçlamadan önce ihmalim var mı diye sorgulamalıdır. Hani bir deyim vardır.  Uyanda balığa çıkalım” diye konuştu.

Sarıoğlu: “Bu tarz olaylar ilçeye zarar veriyor”

Abanoz’un bu açıklamasının ardından bir açıklama daha yapan AK Parti İlçe Başkanı Sarıoğlu, ilçedeki problemlerin çözümü için birlikte hareket etme çağrısında bulundu. Sarıoğlu, “İlçemiz ve İlçemizde yaşayanların menfaati adına, siyaset eliyle yapılmasını istediğiniz her türlü müdahalede Bürokrasi, tüm STK’lar ve siyasi parti temsilcileri için daha önce yaptığım çağrıyı buradan yineliyorum. Problemlerin çözümü veya ilçeye yapılacak herhangi bir yatırım İçin; olumsuz bir durum varmışçasına Facebook tan paylaşmak ya da haber yaptırmadan önce konuyu bizimle paylaşmak ve çareyi birlikte aramak ile ilçemiz adına daha olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum... Bu tarz olaylar sadece bize zarar veriyor, tabii ki çağrım amacı ilçeye hizmet etmek olanlara” ifadelerini kullandı.