İşçilerine aylarca para sıkıntısı çektiren Akçakoca Belediyesi yönetimi, hala maaş ödeyemez haldeyken sendika ile masaya oturup çalışanlarına ‘zam’ müjdesi vermesi abesle iştigal bir hamle olarak değerlendirildi.

Akçakoca Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belediye ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan sözleşme ile belediye şirketine ait 4A çalışanları ve kadrolu olarak çalışan işçilerin maaşlarında iyileştirilmeye gidildiği aktarıldı.

Sendika ile yapılan yeni sözleşme sonucunda, belediye şirketine ait 4A çalışanları kadrosundan çalışan 145 işçiye yüzde 20 zam yapılarak maaşları 3 bin 700 liraya, 51 kadrolu çalışana ise yüzde 25 zam yapılarak maaşları 6 bin 500 liraya çıkarıldı.

Yaptığı lüks ve gereksiz harcamalarla belediyeyi sürekli borçlandırmakla eleştirilen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, zam haberini ‘Çalışanlar adına sevinçliyim’ diyerek duyurdu.

Öte yandan aylarca ödeyemediği personel maaşları göz önüne alındığında, mali krizin altından kalkamayan Akçakoca Belediyesi yönetiminin çalışanların tepki seslerini kısmak adına sendikanın teklifine ‘Tamam’ dedikleri konuşuluyor.

Bu zamla birlikte ödeme sisteminin düzene girip girmeyeceğini zaman gösterecek.