Akçakoca Belediyesi bünyesinde bulunan işletmelerin daha kurumsal ve üst düzey hizmet verebilmesi adına 2014 yılında kurulan ABİTAŞ A.Ş.’nin sermayesi arttırıldı.

İlçedeki turizmin hızlı ve sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmesi için gerekli tüm organizasyonları bünyesinde bulunduran ve personel maaşlarının ödenmesini sağlayan gelir kapısı olan ABİTAŞ A.Ş. için talep başkanlık makamından geldi. Sermaye artırım talebi belediye meclis üyeleri tarafından yerinde görülürken, yapılan oylama ile talep oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye personel giderlerinden büyük ölçüde sorumlu olan ABİTAŞ A.Ş.’nin 17 milyon 200 bin lira olan sermayesi yapılan oylama ile 24 milyon 200 bin liraya yükseltildi.

Akçakoca Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü tarafından meclis üyelerine yapılan açıklamada, sermaye artırımının sebebi olarak asgari ücret düzenlemesi ile artan maaş ve ikramiyelerin ödenmesi için gerekli bir teknik düzenleme olduğu ifade edildi.

Bilindiği gibi Hakan Öztaş’ın genel müdürlüğünü yaptığı ABİTAŞ iştiraki, belediyeye ait çay bahçeleri, kafeler, plajlar, Ceneviz Kalesi gibi çok sayıda turizm ve dinlence alanının yanı sıra, belediyenin gezi teknesi olan Pusula katamaranın işletiminden sorumlu.