Akçakoca İlçesine bağlı Balatlı Köyü’nde ikamet eden Erdoğan Kahraman ve kanser tedavisi gören 40 yaşındaki oğlu Yavuz Kahraman, derme çatma bir evde yaşıyordu.

Eşinden yıllar önce ayrılan baba Kahraman, oğlunun daha fazla sağlıksız bir ortamda yaşamasına dayanamayarak, prefabrik ev için Akçakoca Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na başvurdu. Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkililerinin durumu Kızılay Düzce Şubesi’ne bildirmesi üzerine, aileye prefabrik ev verildi.

Nakliyesini gönüllü olarak Düzce kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz’ın üstlendiği prefabrik ev, gösterilen alana yerleştirildi.

Konu ile ilgili Öncü Haber Merkezine açıklamalarda bulunan Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Aydın, “Bize talep Akçakoca Sosyal Yardımlaşma Vakfından geldi. Bu talep üzerine aileye prefabrik ev ayarladık. Nakliyesi için de Düzce Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz bize yardımcı oldu. Ailemizi prefabrik eve yerleştirdik. Diğer ihtiyaçlarını karşılamak için de çalışma yapacağız. Bize gelen talep doğrultusunda, biz vatandaşlarımıza gıda ve giyim yardımlarımız oluyor. Özellikle okullar yeni açıldığı için çok sayıda burs başvurusu alıyoruz” dedi.