Deniz sezonunun açılmasından bu yana Akçakoca Belediyesi İtfaiyesi’nin cankurtaranları vatandaşların güvenliğini sağlamaya devam ediyor. İtfaiyenin Su Kazalarını Engelleme bünyesinde faaliyet gösteren cankurtaranlar, olası boğulma vakalarına anında müdahale ederek boğulmaların önüne geçerken deniz sezonunun açılmasından bu yana 80 kişiyi kurtardı. 33 kilometrelik sahil kesiminde görev yapan 14 cankurtaran, yaz aylarında vatandaşların rahatça denize girebilmeleri için sahillerde deniz sezonunun bitimine kadar nöbetlerine devam edecek.

SÜREKLİ GÖZLEM YAPIYORLAR

Havaların ısınması ile yoğunlaşan sahillerde can kaybının yaşanmaması için cankurtaranlar daha da dikkatli gözlem yapıyor. Sahilden dürbünle denizi tarayan cankurtaranlar, jet-skilerle devriye gezerek açığa yüzen vatandaşları kıyılara doğru yönlendiriyor. Olası vakalara da hızlı bir şekilde müdahale ediliyor.

RİP AKINTISINA DİKKAT

Boğulmaların başlıca sebebi olan (RIP) içe çeken akıntı hakkında vatandaşları uyaran Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Uzunoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

‘’Bizler Akçakoca Belediyesi olarak 6 senedir cankurtaranlık hizmeti veriyoruz. Ayrıca jet-skilerle 14 personelimiz ile birlikte vatandaşlarımıza cankurtaranlık hizmeti veriyoruz. Kıyı şeridimiz yaklaşık 25-30 kilometre civarında olan kıyı şeridimizde şu ana kadar herhangi bir üzücü durum yaşanmadı. Önlemlerimiz sıkı bir şekilde devam ediyor arkadaşlarımız tecrübeli personeller. İnşallah bu yaz sezonunu da kazasız belasız atlatacağız.

DALGALI DENİZE GİRMEYİN

Sahillerde gerekli tüm tedbirleri alan Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürü Uzunoğlu; halkın, görevli personelin uyarılarına uymalarını istedi. Vatandaşları dalgalı denize girmemeleri konusunda uyaran Uzunoğlu sözlerine şu şekilde devam etti.

‘’Karadeniz ege ve Akdeniz gibi durağan bir deniz değil Sürekli poyrazlı rüzgarın esmesi sonucu denizimiz sürekli dalgalı. Dalgalı havalarda rica ediyoruz lütfen denize girmeyin. Karadeniz’de Vatandaşlarımız çeken akıntı ile karşı karşıya karşıya gelebilir.’’