Akçakoca’da ‘Muhammet Yıldız Sağlıklı Yaşam Merkezi’ adı altında hasta kabul eden Muhammet Yıldız isimli şahıs ile ilgili son dönemde yapılan şikayetler katlanarak arttı. Bunun üzerine Akçakoca yerel basının gündeme getirdiği Yıldız, tıp eğitimi olmamasına rağmen sözde yaşam merkezinde diyetisyenlikten psikolojik tedaviye, sigara bıraktırmadan bilinçaltı temizlemeye kadar içlerinde hepsi ayrı ayrı tıpta uzmanlık gerektiren birçok alanda ‘hizmet’ veriyor.

Öte yandan Yıldız’ın hasta kabul ettiği Yalı Mahallesi’nde bulunan merkez için Akçakoca Belediyesi’nden ‘danışmanlık’ işletme ruhsatı aldığı iddia edildi.

VİDEOLARI ‘PES!’ DEDİRTTİ

Yıldız’ın şahsi sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlar ise pes dedirtti. Videolarda Yıldız, hiçbir tıbbi uzmanlığının olmamasına rağmen karaciğer yağlanmasından, kas gevşetmeye kadar akıllara gelebilecek birçok alanda sözde tavsiyeler veriyor.

DOKUNARAK İYİLEŞTİRDİĞİNİ İDDİA EDİYOR

Yıldız’ın videolarda sık sık ellerini göstererek “Allah’ın bana bahşettiği şifalı eller” diyerek akıldışı bir şekilde hastalarına dokunarak ağrılarını dindirdiğini ve tedavi edebildiğini iddia ediyor. Vatandaşların iyileşme ümitleri üzerinden para kazanmaya çalışan Yıldız, ayağa kaldıramayacağı hiçbir hastalık olmadığını iddia ederek adeta vatandaşların aklıyla dalga geçiyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ YILMAZ: İNCELEME BAŞLATILACAK

Söz konusu yaşam merkezi ve dolandırıcı olduğu iddia edilen Muhammet Yıldız ile ilgili Öncü Haber’e konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, konuyla ilgili inceleme başlatılacağını ve ruhsatsız bir şekilde sağlık tesisinin çalıştırılamayacağını ifade etti.