Koronavirüs salgını öncesi 2019 yılında ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi hedeflenen Akçakoca Hamsi Festivali’nin ikincisi dün Akçakoca tarihinde görülmemiş bir kalabalıkla gerçekleşti.

“Hamsi Festivali” denilince ilk akla Akçakoca gelecek

Festival öncesi Öncü TV’de yaptığı konuşmada, ‘Bu yıl ilk festivalimizin bir gömlek üstüne çıkacağız.’ diyerek dolu dolu bir program hazırladıklarını vurgulayan Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz, “Hamsi Festivali” denilince Akçakoca’nın ilk akla geleceğine dikkat çekmişti.

Başkan Yanmaz amacına ulaştı

Başkan Yanmaz’ın koordinesinde aylar önce hazırlıklarına başlanan etkinlik amacına ulaştı. Festival günü ilçe girişinde uzun araç kuyrukları oluştu.  

5 ton hamsi hamsi dağıtıldı

Akçakoca’nın kalbi olan Çuhallı Çarşısı’nda ikincisi düzenlenen Hamsi Festivali'ne çevre il ve ilçelerden yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Etkinlikte dağıtılan 5 ton hamsi, 400 metre uzunluğundaki ızgaralarda pişirilerek katılımcılara ikram edildi.

Akçakoca Belediyesi sayesinde stres attılar
Düzce Belediyesi mehter takımı ile folklor ekibi de festivalde gösteri sundu. Yüzlerce vatandaş festivalin olmaz olmazı horonla coştu. Festivalde Karadeniz müziğinin son dönemdeki yükselen yıldızı olan Ekin Uzunlar sahne alarak şarkılarını Akçakocalılar’la hep bir ağızdan söyledi. Böceeeek grubu da performansıyla katılımcıların beğenisini topladı. Karadeniz türküleri ile yerlerinde duramayan Düzceliler ve gelen misafirler aylardır özlemini çektikleri eğlenceye Akçakoca Belediyesi sayesinde kavuşmuş oldu.

“AK Parti ve MHP olarak ilçeyi turizmde daha iyi noktalara getirmek için çalışıyoruz”

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, salgın sürecinde vatandaşların bunaldığını, bu nedenle pandemi yasaklarının kalkması ile festivalin ikincisini düzenlemeye karar verdiklerini belirterek, "Bizi onurlandıran Türkiye Cumhuriyeti’nin muhteşem insanları. Bu pandemi süreçlerinde morallerin bozukluğunu bir neşe ile bir nebze kalplerinize doldurabilmek için böyle bir organizasyonu yapmayı uygun bulduk. Bunda emeği geçen bütün personelimi huzurlarınızda tebrik ediyorum. Karadeniz’in hamsisi meşhurdur. Akçakoca hem hamsisi hem mavisi hem yeşili hem sahili ile Karadeniz’in incisi. Akçakoca 1950’lerde turizm ilk başladığı ilçeydi. Bu ilçeyi turizmde daha güzel günlere getirmek uğruna, AK Parti ve MHP parti başkanlarının Akçakoca’ya olan bakış açıları ileride Akçakoca’nın turizmde çok farklı bir şekilde turizmde yer alacağının göstergesidir. İnsanlarımız coşkulu ve yüzleri gülüyor. Bu da bizi memnun ediyor. 40 bin kişinin katılacağı festival düşünürken, şu anda tahminimizin çok yukarısında rakam var.” dedi.

“Akçakoca’mızı çok daha renkli günler bekliyor”

Festival alanında Öncü Haber mikrofonuna özel açıklamalarda bulunan, etkinliğin mimarı Başkan Yanmaz, Akçakocalılar’ın nefes aldığı bu etkinliklerin devam edeceği mesajını vererek, “Pandemi süreci içerisinde birçok sosyal etkinliklerden mahrum aldık. Bizim muhteşem Akçakocalar’ımıza muhteşem bir kalabalıkla bu güzel günü mutlulukla yaşatmak istedik. Kalabalık güzel. Konuklarımızın hepsi hoş geldi. Bu süreç inşallah daha da hafiflediği zaman Akçakoca’mızı çok daha renkli günlerin beklediği hale sokmaya çalışacağız.” dedi.

Akçakoca turizmi için titiz çalışma

Akçakoca’nın doğal güzellikleri ile Ankara ve İstanbul gibi iki büyük metropolün tam ortasında yer aldığına dikkat çeken Yanmaz, turizmde hedeflerinin hep daha ilerisi olduğunu vurguladı. İlçenin potansiyelini iyi değerlendirmek istediklerini belirten Yanmaz, Akçakoca’nın turizmden daha büyük pay almasını sağlayacak projeler için titizlikle çalıştıklarını söyledi.

Vali Atay’a Melenağzı Projesi teşekkürü

Yanmaz, “Bizler İstanbul’a ve Ankara’ya 2 saat uzaklıkta. Akçakoca’nın mavisi, yeşili, doğası var. Bu gibi etkinliklerin attırılmış bir Akçakoca’nın Türkiye çapında çok daha hak ettiği yerin üstüne çıkacağından eminim. Biz de ekibimle birlikte bunu en iyi şekilde yapabilmek için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. İnşallah şimdi aquapark ihalemiz olacak. Daha sonra eğlence ile ilgili bir çalışmamız var. Kamp alanlarımız bitiyor. 14 kilometrelik bir trekking parkuru tespit ettik. Buranın yapımına başlayacağız Melenağzı’nda Ağva gibi bir projemiz var. Onu yürürlüğe koyduk. Sayın valimize de buradan ayrıca teşekkür ediyorum. Bu konuda onlar da sağduyulular. Orayı da bitirip kısa sürede faaliyete sokmak istiyoruz.” diyerek projelerin ardı arkası kesilmeden devam edeceğini kaydetti.