"Batı Karadeniz'in İncisi" olarak adlandırılan ve 17-18 Temmuz'da yaşanan sel felaketinin ardından denize akan yabancı maddeler nedeniyle kısa bir süre denize girmenin yasaklandığı Akçakoca'da turizmin tekrar canlanması için "Hayde Akçakoca'ya" sloganıyla Akçakoca Turizm Platformu kuruldu. 

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir öncülüğünde, Düzce Valiliği, Akçakoca Belediyesi, Akçakoca Ticaret Odası, STK'lar ve ilgili oda temsilcilerinin katılımıyla kurulan platformun açılışını Bakan Yardımcısı Alpaslan gerçekleştirdi. Etinliğe, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın yanı sıra Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fahri Çakır ile MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, belediye başkan yardımcıları, önceki dönem Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ve çok sayıda protokol mensubu katıldı.



"Ayaklanmayı beraberce başaracağız"

İlçe meydanında gerçekleştirilen programda konuşan Alpaslan, yaşanan selden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

"Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır." diyen Alpaslan, "Burada Düzce halkı acıları paylaşarak yaraları sardı. İnşallah yaralar sarılmaya devam edecek. Başa gelen bir afet. Biz bir araya gelerek bu afetin ardından ayaklanmayı beraberce başaracağız inşallah." ifadesini kullandı.

Akçakoca'nın ülkenin en müstesna bölgelerinden biri olduğuna değinen Alpaslan, yaşanan felaketin ardından bu ilçenin turizmden beklenen noktaya, hak ettiği yere gelebilmesi için bir arada olduklarını söyledi.

Alpaslan, Akçakoca'nın tekrardan daha iyi hale gelmesi için çok iyi bir platform oluşturulduğunu kaydetti. Bakan Yardımcısı Alpaslan, konuşmasının sonunda herkesi tatil için Akçakoca’ya davet etti.



Vali: Akçakoca turizm potansiyeli yüksek

Düzce Valisi Zülkif Dağlı da kentin büyük bir afet atlattığını belirterek, hemen ardından yaraların hızla sarıldığını söyledi.

Akçakoca'nın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu ve ilçeyi tekrar ayağa kaldıracaklarını vurgulayan Dağlı, "Akçakoca'nın bu güzel denizini ülkemizin ilk mavi bayraklı plajlarını kısa zamanda temizlemeye başladık. Yüzmeye, denize girmeye hazır hale geldi. Akçakoca'mız İstanbul ve Ankara'nın tam ortasında. 30 milyona hitap eden Ankara'ya iki saatlik uzakta. Gerçekten Akçakoca'mız turizmin ilklerindendir. Yine aynı durumları hep birlikte yaşatacağız." diye konuştu.



"Kamu ve siyasi gömleğimizi çıkararak bir sivil inisiyatif oluşturduk"

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Akçakoca'nın Karadeniz Bölgesi'nin incisi olduğunu vurgulayarak, "Turizm için burası çok kıymetli. Bizde tüm siyasi gömlekleri çıkardık. Hepimiz siviliz bugün. Akçakoca Turizm Platformu'nu kurduk. Bu organizasyon 24 saatlik bir organizasyon. Muhtemel aksaklıklar olacak ama sizden isteğimiz verdiğimiz bu aksaklıkların giderilmesi. Tüm sivil toplum kuruluşları, kamu ve siyasi gömleğimizi çıkararak bir sivil inisiyatif oluşturduk." dedi.



Açık alanda yapılan konuşmaların ardından heyet ve beraberindekiler, Türkmen Çadırı'nı anımsatan mekana geçti. Burada da MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, birer konuşma yaparak destek açıklamasında bulundu.

Öte yandan #HaydeAkçakoca etiketiyle sosyal medyada tanıtım atağı yapan platform, slogan olarak da "Tatil Kısa, Akçakoca Yakın!" ifadelerini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER