12 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2022/2023 eğitim-öğretim dönemi öncesinde Düzce ve ilçelerinde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Mülki amirler de son durumu yerinde takip ediyor.

Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can ve Akçakoca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer, 2021-2022 eğitim öğretim yılında deprem yönetmeliği gereği yapılan tetkikler sonucunda güçlendirme kararı alınan Hamiyet Sevil İlk/Ortaokulu, Osmaniye İlkokulu, Gönül Yavuz İlkokulu, Sosyal Bilimler Lisesi binalarında yürütülen çalışmaları inceledi.

Güçlendirme çalışmalarının 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı için çalacak ilk ders ziline kadar yetiştirileceği bildirildi.

Akçakoca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ilçedeki diğer yıkılan ya da güçlendirmeye alınan eğitim kurumları ile ilgili yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

“Akçakoca Nene Hatun MTAL binasında 2022 yaz döneminde güçlendirme çalışmaları başlamış olup okulumuzun 2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde kendi binasında eğitim öğretime devam edecektir.

İlçemizde deprem yönetmeliği gereği yapılan tetkikler sonucunda 2021-2022 eğitim öğretim yılında Barbaros Anadolu Lisesi, Fedai Karabıyık MTAL A Blok, Mesleki Eğitim Merkezi, Beyören İlk/Ortaokulu binaları deprem yönetmeliği kriterlerine uygun olmadığı gerekçeleri ile yıkım kararı sonrası yıkılmıştır. Bakanlığımız ile temasa geçilerek binaların yapımları ile ilgili iş ve işlemlere başlanmış olup süreç devam etmektedir.

İkili eğitime geçen okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz bu süreçte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde okul idarecileri, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin özverili çalışmaları ile herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır.

Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Metal Teknolojisi Alanı-Kaynakçılık dalı açılması için gerekli prosedürler yerine getirilerek Milli Eğitim Bakanlığımıza resmi başvuruda bulunduk. Yine aynı şekilde Akçakoca Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde tarım alanı açılması için gerekli prosedürler yerine getirilerek Milli Eğitim Bakanlığımıza resmi başvuruda bulunduk. Böylece açılacak bu iki yeni bölüm ile sahadan sektöre kalifiye yetiştirmek için önemli bir adım atacağız.”