Akçakoca Döngelli Köyü mevkiindeki Mehmet Sevil Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda düzenlenen etkinlikte özel eğitim alan öğrenciler, çeşitli aktivite ve oyunlarla keyifli saatler geçirdi.

Anlamlı etkinlikte Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can özel eğitim öğrencileriyle yakından ilgilenirken, Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi yöneticileri de öğrencilere hediyeler sundu.

“Devlet ve hayırseverler her zaman destek veriyor”

Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, özel eğitim gören engelli öğrencilere devletin ve hayırseverlerin her zaman destek verdiğini söyledi.

Her vatandaşın potansiyel engelli adayı olduğuna vurgu yapan Kaymakam Can, “Engelli çocuklarımız biz var olduğumuz sürece, nasıl ki biz günlük hayatta işimize, okulumuza, evimize gidip farklı etkinlik yapabiliyorsak bu evlatlarımız da en iyi şekilde hayatlarını sürdürmek zorunda. İşte burada devletimizin sağlamış olduğu imkanlar ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla bu çocuklarımız burada hayata hazırlanıyor. Bu kardeşlerimiz, günlük hayatta sosyal aktivitelerini, yeme içme becerilerini, öğrenme kabiliyetlerini arttırabilmek adına buralarda özel eğitimler alıyor. Bu okulumuzda 20’ye yakın öğretmen bu çocuklarla yakından ilgileniyor. Birazcık da olsa ailelerin yükünü hafifletmeye çalışıyorlar. Bu gerçekten çok kıymetli bir çalışma.” dedi.

Engelli çocuklara fırsat verildiğinde sanatsal ve kültürel alanlar ile spor müsabakalarında Türkiye’yi onurlandıran dereceler ve başarılar elde edildiğini ifade eden Kaymakam Can, konuşmasının ardından özel çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti.

Anlamlı program, çocuklara ve konuklara çeşitli ikramlar sunulmasının ardından sona erdi.