Akçakoca’da salgının nedeni ne? Geçtiğimiz günlerde özellikle Akçakoca’da başlayan ishal, mide bulantısı ve kusma şikayetleri ile başlayan salgın artarak devam ediyor. Henüz yetkili mercilerden salgının nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmazken Akçakoca Devlet Hastanesi dolup taşıyor.

Abanoz salgının nedenine bir cevap aramıştı…

Chp İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, Akçakoca’da yaşanan salgınla ilgili geçtiğimiz günlerde bir tepki göstermişti Abanoz, “Akçakoca Devlet Hastanesi’ne çok fazla kusma, ishal ve mide bulantısı şikâyeti ile vakalar geliyor. Bunun başlıca nedeni deniz suyu ve içme suyu şebekesi olabilir mi?  Çözüm olarak serum tedavisi uyguluyorlar ve bu sürecin 3 gündür devam ettiği söyleniyor” diyerek duruma bir cevap aramıştı.

Akçakoca’da salgın devam ediyor!

Daha salgının kesin kaynağı belirlenmeden, bu akşam saatlerinde Akçakoca Devlet Hastanesi’nden gelen görüntüler salgının seyrinin şiddetini arttırarak devam ettiğini gösteriyor. Hastaneye mide bulantısı, kusma ve isal şikâyeti ile başvuranların oluşturduğu kalabalık hastanede bulunan bir vatandaşın kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, küçük yaşta çocuklardan yetişkinlere kadar birçok vatandaşın hastanede hatta hastane dışında sıra beklediği gözükürken vatandaşların muayene edilmesi için yeterli yatak kapasitesinin olmadığı kameraya yansıdı.

Vatandaşlar serum tedavisi için sıra beklerken sağlık personellerinin ise kalabalığa cevap verebilmek için yoğun mesai harcadıkları görülüyor.

Haber: Mustafa KİLELİ