Akçakoca Belediyesi tarafından Çınar Caddesi üzerinde bulunan sokak lambalarının tamamı kaldırıldı, CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz'un yaptığı yorum eski Başkan Cüneyt Yemenici'yi kızdırdı.

Sık sık arıza yapması bu kararı aldırdı

Bilindiği gibi sokak lambaları, Cüneyt Yemenici’nin başkan olduğu dönemde belediye yönetimi tarafından özel bir firmaya yaptırılmıştı. Belediyenin Çınar Caddesi'nde bulunan aydınlatma lambalarını onarmak yerine, tamamen söküp kaldırma kararının altında ise lambaların sık sık arıza yapması olduğu öğrenildi.

Abanoz'dan eski yönetime eleştiri: 1 milyon çöp!

Bu konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir yorumda bulunan CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, "Akçakoca"ya yakışmayan zaten herhangi bir verim alınamayan bu çirkin ışıklandırma sökülüyor. Bakıma gelen anlaşmalı firma kendini şanslı hissedebilir hatta sn Okan Yanmaz 'a teşekkür edebilir. Kurtuldular her fırtına sonrası kopan, yanmayan ışıkları tamir etmekten. 1 milyon çöp! Çöpe giden para, çalışamayan, işyerleri kapalı olan esnafın, evine ekmek getirmek için emek, alın teri akıtan emekçinin parası... Yazık. İş bilmezliğin sonucu yapılan bu hataları, gariban millet daha ne kadar çekecek."

"Cüneyt Yemenici ve meclis üyeleri Akçakoca Belediyesi'nin bırak 1 milyon lirasını 1 kuruşunu heba etmemiştir"

Kendisine taş atan Abanoz'un paylaşımına sessiz kalmayan Akçakoca eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, sosyal medya hesabından uzun bir paylaşımda bulundu. Yemenici, eleştiri konusu sökülen lambalarla ilgili şunları kaydetti:

"Emekçinin hakkını verin Sayın Tuğrul Başkan, bir gün önce; Çınar Caddesi'nde esnafımızın talebi doğrultusunda yaptığımız ve o dönem gazete başlıklarıyla ve esnafımızın büyük övgüsünü alan aydınlatma çalışmasını Chp ilçe başkanı Sn Tuğrul Abanoz diline dolamış. Emekten, emekçiden, hak yemekten bahsetmiş, rakamlardan bahsetmiş. Dönemimizi ilgilendiren icraatların rakamlarını 2 ile çarpma rüzgarına sn başkanda kapılmış. Yaptığımız dönemde yaklaşık 400 bin lira civarı bir bedele malolan ışıkları "1 milyon lirası heba oldu, bu para emekçinin hakkı, hukuku" gibi sözler etmiş. Belediyeler dış mekanlar için aydınlatlama, oturma bankı, çevre süsleri, çiçek dikimi, pergola vs gibi kent estetiği açısından çalışmalar yaparlar ve bu malzemeler zamanla bozulabilir yıpranabilir, kırılabilir vs. Sizin mantığınıza göre asfalt da dökmemek lazım, çöp bidonu da almamak lazım, sahile can kurtaran kulesi de koymamak lazım. Cüneyt Yemenici ve meclis üyeleri Akçakoca Belediyesi'nin bırak 1 milyon lirasını 1 kuruşunu heba etmemiş, kimseye peşkeş çekmemiş, şahsına menfaat sağlamamıştır. Dönem dönem hava muhalefeti sebebiyle aydınlatmaların yanmadığı söndüğü olmuş bakım onarım hatta yenileme çalışması yapıldığı doğrudur. Ayrıca aydınlatma çalışmasını yapan firmadan Karadeniz’in hırçın havasını göz önünde bulundurarak 10 yıllık bakım onarım yenileme garantisini almadığımızı mı düşündünüz Sayın Tuğrul Abanoz?"