Uzun yıllardır işletmeci olarak Akçakoca halkına ve kenti ziyaret eden turistlere hizmet veren Mertcan Altay,  sahibi olduğu kafelerin, eşsiz deniz manzarası sayesinde misafirlerinin beğenisini kazanıyor. Lal Kafe, Bahçe Kafe ve South Lounge’ın işletmeciliğini yapan Altay, Öncü Habere yaptığı özel açıklamalarda normalleşme sürecinde tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti.

2009 yılından beri Akçakoca’da işletmecilik yaptığını ifade eden Altay, her sene yenilik üstüne yenilik yaparak işletmelerini misafirleri için cazip hale getirdiklerini söyledi.

Doğma büyüme Akçakocalı olduğunu belirten Mertcan Altay mekanlarını her yıl yenilediğini aktararak şunları söyledi: “Ben doğma büyüme Akçakocalıyım, Akçakoca’da yaşadığımız için 3 tane mekanımız var. 2009 senesinde Bahçe Kafeyi açtık. 2016’da Lal Kafeyi aldık tadilat ile bu hale getirdik. 2018’de ise South Lounge kafemizi açtık. Her sene yenilik üstüne yenilik yapıyoruz. Genellikle modaya daha çok uyuyoruz. Bakanlığımız tarafından söylenen kurallara uyuyoruz.


 

“BAKANLIĞIN TALİMATLARINA HARFİYEN UYUYORUZ”

1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme sürecinde alınan tedbirlere harfiyen uyduklarını belirten Mertcan Altay şunları söyledi: “Bakanlığımızın bize verdiği kanunlarla biz ilerlemeye başlayacağız. Derseler ki masa mesafelerini eski haline getirin veya maskelerle alakalı onlar ne derse bizde ona göre hareket edeceğiz. Onlar bize talimat verir bizde onları uygularız.”


 

“ZİYARETÇİLERİMİZİN HER ZAMAN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

Bu sezon Akçakoca’da turizm açısından beklentilerini dile getiren Mertcan Altay şunları söyledi: Misafirlerimizin covid-19 yüzünden  bir çoğu telaşlı. Kafeler acaba hijyene uyuyor mu, sosyal mesafeler var mı, maskesiz giriyorlar mı, mutfakları nasıl gibi akıllarında soru işaretleri var.  Biz zaten bakanlığımızın bize verdiği kuralları fazlasıyla uyguluyoruz. Masa silme olsun, mutfak dezenfektesi olsun, maske olsun, masalarda kolonya bırakıyoruz. İnsanlar telaşlı ama tatil de istiyorlar. Biraz kafa dağıtmak istedikleri için Akçakoca’nın da doğayla biraz daha fazla bağlantısı olduğu için Akçakoca’yı tercih ediyorlar. Kalabalık şehirlerden kaçıp daha çok doğa ve ormana karışacaklarını ümit ediyoruz ve inşallah daha iyisi olacak. Ziyaretçilerimizin her zaman başımızın üstünde yeri vardır en iyi hizmetle karşılarındayız.