Yaz sezonunun kapanmasına 1,5 aylık bir süreç kaldığı bu günlerde afetin yaraları bir taraftan sarılırken bir taraftan da turizm faaliyetlerini canlandırarak esnafa ve Akçakocalılara destek verilmeye devam ediliyor.

Ünlü isimler Twitter üzerinden ‘Hayde Akçakoca’ hashtagiyle vatandaşlara seslenerek bayram tatili ve yaz tatili için Akçakoca’ya gelmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Yayımladıkları mesajlarda Batı Karadeniz’in İncisi Akçakoca’nın yardım kampanyası için hazırlanan fotoğraflarda kullanıldı.



AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da Twitter’dan Akçakoca’ya destek vermek için video yayınladı.  Yıldırım, yayınladığı videoda ‘Yara aldık ama yaralarımızı hızla saracağız, bayramda hep beraber Akçakoca’dayız.’ ifadelerini kullandı.





Sel afetinin yaşandığı Akçakoca’ya ziyarette de bulunan ve destek veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Akçakoca için Twitter’da ki kişisel hesaplarından çağrıda bulunan isimler arasında yer aldı. Soylu mesajında ‘Bol bol like alacağınız fotoğraflar çekmek için ‘Hayde Akçakoca’ya’ ifadelerini kullandı. Bakan Pakdemirli ise ‘Düzce Akçakoca’da ki sel felaketinin yaraları sarılıyor, güzel ilçemiz, Akçakoca Turizm Platformu’nun çalışmalarıyla yeniden ayağa kalkıyor. UNESCO kültür mirası Ceneviz Kalesi’ni görmeye, tarihi yerel mimariyi keşfetmeye, doğayı keşfetmeye Hayde Akçakoca’ya' ifadelerini kullandı.



AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu sel afetinin ilk günlerinden itibaren sahada çalışmalar yaparak Akçakoca’ya destek olmuştu. Güllüoğlu, Akçakoca’ya destek kampanyası için de Twitter’dan mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda, ‘Akçakoca’da hayat normale döndü, artık misafirlerini bekliyor. İstanbul’a da Ankaraya’da yakın’ diyerek kampanyaya destekte bulundu.







AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta gibi isimlerde Akçakoca için Twitter hesaplarından destek mesajı yayımladı.

Akçakoca için yürütülen 'Hayde Akçakoca'ya' kampanyasını Öncü Medya Ailesi olarak destekliyoruz. 

Haber: H. DURNA