Akçakoca Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısı Başkan Mehmet Okan Yanmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste grubu olan partiler, yangın felaketlerinden etkilenen vatandaşlar için geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Akçakoca Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısı yapıldı. Meclis Başkanlığını Mehmet Okan Yanmaz yaptığı Ağustos ayı ilk oturumunda 7 gündem maddesi meclis üyelerinin onayına sunuldu. Gündem maddelerinden biri olan Akçakoca’ya yapılması planlanan Karadeniz’in en kapsamlı Aqua Parkı oylamaya sunularak oy çokluğu ile meclisten geçti. Başkan Yanmaz, Akçakoca’ya tüm meclis üyelerine teşekkür ederek aqua park hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

“GEÇ KALINMIŞ BİR YATIRIMA İMZA ATACAĞIZ”

Başkan Yanmaz, “Biz bu Aqua Parkı yap işlet devret modeli ile yaparsak Akçakoca halkı bugünkü parayla yaklaşık 21 yıl sonra 35 milyon değerinde mülk sahibi olacak. Ayrıca 21 yıl boyunca yatırımcı firmadan kirasını da alacak. Biliyorsunuz bizim denizimiz, insanlar geldiği zaman aileler özellikle çocuklar denize giremediği zaman çocuklu aileler tatillerini kısa kesmek zorunda kalıyor. Dolayısı ile hep beraber verdiğimiz bu kararda bence Akçakoca’nın tarihinde geç kalınmış bir yatırıma imza atacağız. Ayrıca Akçakoca’ya çok büyük katma değeri olacak.” dedi.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİYLE HAYATA GEÇİRİLECEK

Dev yatırımı kredi kullanmadan yap-işlet-devret yöntemiyle Akçakoca’ya kazandıracaklarını kaydeden Yanmaz, “Biz bunu yap işlet devret modeli ile yapacağız. Aslında biz bunu kredi ile bile yapsak devletimizin uzmanlarına yap işlet devret modeli yaparken bilir kişi rapor ettirmeden ihale edemiyoruz. Arkadaşlar geldiler. 15 gün otelde ağırladık onları. Burada büyük bir çalışma yaptılar. Onların hesabına göre bu aqua park 3-4 yılda kendini amorti ediyor. Benim gönlüm ister ki biz bu parayı bulabilelim. Akçakoca Belediyesi yapsın 3-4 yıl sonra Akçakoca Belediyesi’ne kalsın. Biz ilk önce yap işlet devret modeli ile bu işi yapmayı deneyeceğiz. 2-3 tane yatırımcı arkadaşımız var.” diye konuştu.

Başkan Yanmaz, aqua park projesinin detaylarını da şu sözlerle açıkladı:

“Yapılacak olan aqua parkta 80 araç kapasiteli araç otoparkı, idari binaları ve dükkanları var. Bu dükkanlar normal satış dükkanları değil aqua parkın içerisinde mayo, terlik, havlu vb. ihtiyaçların satışının yapılacağı dükkanlar olacak.

Parkın içerisinde ayrıca 46-48 tane konaklama yapılacak olan otel odaları olacak. Bunların bir tanesinin altında 150 metrekarelik deniz termali olacak havuz var. Yani burası yaz kış işleyecek. Deniz termali gerçekten çok önemlidir eğer sağlıkçılara soracak olursanız ne anlama geldiğini bilirsiniz. Dolayısı ile burada yapılacak olan aqua park kışın bile insanların bir sebeple Akçakoca’ya gelmesini sağlayacak. Tesisin içerisinde 274 metrekarelik modern bir kaydırak sistemi olacak.

Türkiye’nin en büyük firmalarından yardım alarak bu projeleri hazırlattık.800 metrekarelik insanların yüzeceği havuz olacak, 800 metrekarelik havuzun yan tarafında sörf havuzu dediğimiz 275 metrekarelik normal denizde sörf yapar gibi ve dalgaya uyarlı bir sistem olacak. Ekstra olarak çocukların ayrıca kendilerine ait küçük bir çocuk aqua parkı olacak.

‘KARADENİZ’İN EN BÜYÜK VE EN MODERNİ OLACAK’

Parkın içerisinde duşa kabinler, gölgelikler ve bot depoları olacak. Bu parkın bize şöyle bir katma değeri olacak. Ankara, Bolu, Ereğli Zonguldak, Sakarya ve Düzce’de yaşayan insanların deniz kapalı mı dalgalı mı çocuklarımızı getirsek mi düşüncesine kapılmayacak. Gerçekten söylüyorum bununla gurur duyacaksınız. Belirtmek istiyorum bu aqua park Karadeniz’in en büyük ve en modern aqua parkı olacak. ’’