MHP’li Okan Yanmaz başkanlığındaki Akçakoca Belediyesi’nin adı ekonomik bunalımlar ve skandal işlerle anılmaya devam ederken belediye personelini ekonomik açıdan bitme noktasına getiren ödenmeyen maaş sayısı 4 aya çıktı. 

“CABOĞLU MART AYI SONUNU İŞARET ETMİŞTİ”

24 Mart 2021 tarihinde Öncü Haber’e konuşan MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu süregelen maaş krizini pandemi sürecine ve İller Bankası’ndan gelen ödeneğin düşmesine bağlamış ve “Gönül ister ki herkes maaşını alsın hatta bir ay önceden maaşını, primini verelim.” demişti.  Caboğlu, bu sözlerin ardından “Herkes maaşını toplam itibariyle bu ay içerisinde almış olacak, bu müjdeyi verelim” diyerek Mart ayı sonuna kadar çalışanlara tüm alacaklarını belirtmişti.

“4 AYLIK MAAŞ KRİZİ ÇÖZÜLMEDİ”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, “konuşurken mangalda kül bırakmıyorsunuz” başlıklı bir açıklamayla Caboğlu’na seslenerek, “Sayın MHP İl başkanım. Öncelikle bunun daha ne kadar süreceğini sormak isterim. Çünkü, 4 aya yaklaşan maaş, ikramiye krizi çözülmüş değil” diyerek mart ayının geride kalmasına rağmen çalışan maaşları için herhangi bir ödeme yapılmadığını belirtti.

“AÇIKLAMANIZ SONUCA BAĞLANAMADI”

“İşçilerin mağduriyetini anlamanız için daha ne söylenmesi gerek?” diye soran Abanoz, “Konunun muhatabı siz değilken, açıklama sizden geldi. Geldi, gelmesine de yine bir sonuca bağlanamadı” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE GÜVEN VERMİYOR DİYE BANKALAR KREDİ VERMİYOR”

Aylardır maaşlarını alamayan belediye çalışanlarının içinde bulunduğu zor duruma dikkat çeken Abanoz, “İşçi evine ekmek getiremiyor, doğalgaz, elektrik kesik, buzdolabı boş, aile fertleri perişan, işçilerimizin başı eğik, banka kredi vermiyor, çünkü belediye güven vermiyor, evdeki eşyalar satılıyor, eş dost desteği kesti” cümlelerini kullandı.

“ARTIK YETER BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Bir kez daha Caboğlu’na seslenen Abanoz, “Hayat onlar için hiç de kolay değil sayın başkan. Sözünüzü tutunuz, alın terinin, emeğin karşılığını veriniz. Artık yeter bıçak kemiğe dayandı” sözleriyle belediye personelinin maaşı için harekete geçme çağrısını yineledi.

Çalışanlarını aylardır ödeme yapmayarak mağdur eden belediyenin bir yandan da imar planına aykırı şekilde hareket ettiğini belirten Abanoz, Osmaniye Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki ŞOK Market’in yanında yapılmaya başlanan ve yabancı bir fast-food zincirinin hizmet vereceği söylenen tesis için de çok sert konuşarak belediyeyi suçladı.

“YAPIMINA BAŞLANAN TESİS İMAR PLANINA AYKIRI”

Abanoz, “Yapımına başlanan tesis bizleri derinden üzmüştür. Park ve rekreasyon alanlarındaki imara göre bu arsaya herhangi bir şey yapılamaz, günü birlik imarlı değil. İmar planında, yeşil alan, park ve rekreasyon alanları gözüküyor. Sadece sökülüp takılabilen arsanın küçük bir kısmına çay ocağı tarzı bir yer için izin yapılabilir. Onu da belediye kendi arsasına belediye olarak yapabilir.” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR TEMEL ATMA ŞEKLİ OLAMAZ!”

“Tamamen imar aykırı olan bir durum, arazinin çekme mesafeleri dahil temel atılmış bu zaten başlı başına bir sıkıntı, olamaz böyle bir temel atma şekli! Ama ruhsat ya da geçici yapılaşma izni verilemez” sözlerini kullanan Abanoz, buranın sadece belediye eliyle yapılabileceğini ve vatandaşın yapma gibi bir şeyin aykırı olduğunun altını çizdi.  Konuyu, Akçakoca Belediye Meclisi’ne taşıyacaklarını ifade eden Abanoz, gerekli mercilere konuyu bildireceklerini belirtti.

“HEP AYNI SAHNE…”

“Kanunlar herkese aynı uygulanmalı” vurgusu yapan Abanoz, “Aksi takdirde burayı satıp elinden yok pahasına çıkarmak zorunda kalan eski sahiplerinin vebali boynumuzdadır. Şimdiden 15.000 TL’ye kiralanan bir yer için ön hazırlıklar yapılmıştı, hep aynı sahne ilk önce çeşme yap, Akçakoca ziyaretlerinde misafirlerin resim çektirmesi için görsel koy sonra sonuç ortada” sözleriyle belediyeye yüklendi.