2013 yılında ‘‘Ceneviz Ticaret Yolunda Akdeniz'den Karadeniz'e Kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri'' adıyla UNESCO Dünya Miras Geçici listesine adını yazdıran Tarihi Akçakoca Ceneviz Kalesi, denize sıfır konumuyla tarih ve doğanın güzelliğini barındırıyor. Karadeniz bölgesinin gözbebeklerinden olan kalenin iki tarafında bulunan mavi bayraklı plajları ise turistleri büyülüyor. Kalenin tüm ihtişamını ortaya çıkarmak için başlanan restorasyon ve kazı çalışmaları da hızla devam ediyor.

Mavi Bayraklı Kale Plajı, Kadınlar Plajı ile restorasyon çalışması tamamlanmak üzere olan Ceneviz Kalesi’ne giden yoldaki çalışmalar da yeni bir boyut kazandı. Düzce İl Özel İdaresi ve Akçakoca Belediyesi işbirliğiyle uzun yıllardır atıl durumda olan Ceneviz Kalesi yolunda asfaltlama çalışmalarına başlandı. Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve Fen İşleri Müdürü Yasin Efe çalışmaları yerinde inceleyerek gelinen nokta ile ilgili bilgi aldı.

Ceneviz Kalesi ve ulaşım sağlayan yollardaki çalışmaların kısa sürede bitirilmesi ve yakın zamanda ziyarete açılması hedefleniyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr