CHP’li Akçakoca eski Belediye Başkanı Fikret Albayrak döneminde hizmete açılan Akçakoca Şehirlerarası Otobüs Terminali, bakımsızlığı ile şikâyetlerin odak noktası haline geldi. Konu ile ilgili kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, terminalin atıl vaziyette olduğunu iddia etti.

“Çevre il ve ilçelere göre kira bedelleri yüksek”

Abanoz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, terminalde bulunan yazıhanelerin kira ücretlerine de tepki gösterdi. Yazıhanelerin kira ücretlerini çevre il ve ilçelerdeki kira ücretleri ile karşılaştıran Abanoz, “CHP belediyesi zamanında ilçemize kazandırılan terminal binası bakımsızlık ve ilgisizlikten gün geçtikçe eriyip bitiyor. Bu günkü halini sizlere hatırlatalım. Toplamda 12 tane yazıhaneden 4 tane çalışan yazıhane var. Bu yazıhaneler bilet başına %15 almak suretiyle ayakta kalmaya çalışıyor. Kiraları ne kadar dersiniz? Tamı tamına 3 bin TL. Peki çevre il ilçelerde kira bedeli ne? Düzce'de yazıhane başına 1400 TL, Ereğli'de 1500 TL, Zonguldak'ta 2400 TL” dedi.

“Terminal yolculara hiçbir şekilde hizmet sunmuyor”

Akçakoca otobüs terminalinin yolculara hiç bir şekilde hizmet sunmadığını iddia eden Abanoz, “Kapalı olan büfesi, pislik içerisindeki tuvaletleri, boş kalan üst katta bulunan 10'a yakın dükkan, ısıtmanın olmadığı, geceleri elektriklerin kapandığı atıl bir terminal. Gece yolcusu zifiri karanlık ve soğuk olan terminalde saat başı gelecek olan belediye otobüsünü beklerken başına gelecek herhangi bir olumsuzluk ta kimi mesul tutacağız? Tavsiyemiz üst katların acilen bir meslek gurubuna, gerekirse bedelsiz verilmesi, çay ocağının ve büfesinin canlanacağı, tuvaletlerinde böylece temiz tutulacağı kısacası orada bir yaşam başlatmak gerektiği yönündedir. Akçakoca'nın vitrini olan terminalin acilen elden geçmesi gerekmektedir” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI