4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3. Maddesine istinaden her yıl yayımlanan Merkez Av Komisyonu Kararlarına göre 2012-2013 Av Sezonu 24 Şubat 2013 tarihinde sona erdi.
Düzce Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile, Av yasağının uygulandığı bu dönemin av hayvanlarının yavrulama ve yumurtlama dönemi olduğundan çevre dengesi ve sürdürülebilir yaban hayatı açısından çok önemli olduğu kaydedildi.
Açıklamada, “Ülkemizin sahip olduğu tabii kaynak değerlerinin en hassas ve ihtimam isteyen alanlarından biri “Yaban Hayatı” dır. Yaban hayatı kaynaklarımız ve bunların oluşturduğu biyolojik çeşitlilik yalnızca ülkemiz için değil Dünya için ortak mirastır. Yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması ve bu mirasın sürdürülebilir ve yönetim anlayışı ile gelecek nesillere intikalinin sağlanması, Bakanlığımızın hassasiyetle üzerinde durduğu çalışmaların başında gelmektedir.” İfadeleri kullanıldı.
Vatandaşların av yasağına uymaları, uymayanları uyarmaları ve yasa dışı av yapanları görevlilere bildirmeleri hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi istendi.

Haber: H. İŞCAN