Akçakoca Belediyesi Başkanı Okan Yanmaz’ın eşi Nursen Yanmaz, Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Birimini harekete geçirdi. Yardımlaşma ve Dayanışma Birimi, ihtiyacı olan insanların yardımına koşarken, sokak hayvanlarını da unutmadı.



Akçakoca Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, barınakta tutulan sokak hayvanlarının mama ve ilaç masraflarına katkı sunmak amacıyla; yaklaşık bir ay kadar önce, Nursen Yanmaz ve meclis üyesi Hanife Pazvant Tetik tarafından 26 esnafa teslim edilen Bağış Kumbaraları Dohaycan Derneği Sekreteri ile birlikte açıldığı bildirildi.



Konuya ilişkin açıklama yapan Nursen Yanmaz, hayvanlara destek olmak üzere “Bağış Kumbarası Projesi”ni başlattıklarını söylerken şöyle konuştu: 

Bu bağışlarınızla, ihtiyacı olan sahipleri tarafından terk edilmiş, bakıma muhtaç ve barınağımıza terk edilen sokak hayvanlarına mama ve ilaç alacağız.  Biz, yardıma ihtiyacı olan her canlıya ulaşmak istiyoruz. Hayvanlar isteklerini dile getiremedikleri; açız, susuz kaldık diyemedikleri için onlara da el uzatmak istedik ve “ Bağış Kumbarası Projemizi” başlattık.  Sağ olsun esnafımız da bizi kırmadı. Bir ayın sonunda; başlattığımız bu projenin desteklendiği ve duyarlı esnafımız sayesinde başarılı olduğunu gördük.  Yıl sonuna kadar bu bağışların daha da artacağından çok umutluyum”



HABER: M.KADAŞ