İçişleri Bakanlığı’ndan gelen müfettişleri ve Sayıştay tarafından Akçakoca Belediyesi’ndeki faaliyetlere ilişkin hazırlanan raporlara belediyede ihtiyaç fazlası işçi olduğu ve azaltılma gidilmesi gerektiği yansıdı. Sorunun çözümü için harekete geçilirken belediye iştirak şirketi olan ABİTAŞ’ın bünyesinde çalışılan çalışan 90 işçinin iş akdine son verileceği öğrenildi.

İşten çıkarma yılsonuna kadar tamamlanacak

Yeni yılda maaşlara yapılacak olan zamlardan belediyenin olumsuz etkilenmemesi için ABİTAŞ bünyesinde çalışan 176 personelin 90’ının işten çıkartılma süreçlerinin yılsonuna kadar tamamlanacağı bilgisine ulaşıldı.

‘Tüm haklarını alacaklar’

Konuyla ilgili Akçakoca Gazetesi’ne konuşan ABİTAŞ Genel Müdürü Hakan Öztaş, yapılan düzenlemenin müfettiş raporlarıyla ortaya çıkan zorunluluk olduğunu belirtti.  Belediye yönetimi olarak mevcut zorluklara rağmen asla işçi çıkartma yönünde bir tutum almadıklarını kaydeden Öztaş, zorunlu olarak işçi çıkaracaklarını belirterek belediyeyle ilişiği kesilecek olan 90 işçinin tüm hak ve alacaklarının da derhal ödeneceğini sözlerine ekledi.