Düzce Üniversitesi’nin yüz yüze eğitim için kapılarını açması ile birlikte yeni kayıt yaptıran öğrencilerin yurt telaşı da başladı. AK Partili siyasilerden ‘Düzce’de barınma sıkıntısı yok’ yönünde net açıklamaların geldiği bu süreçte, Akçakoca’da bir grup üniversitelinin yurtların dolması nedeniyle açıkta kaldığı haberi geldi.

Bilindiği gibi artan yurt ücretleri ve kiralar nedeniyle bu yıl üniversite öğrencilerinin zorunlu tercihi Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı devlet yurtları oldu. Düzce Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler de Düzce’deki 11 KYK yurdu için başvurdu. Düzce’de Merkez’deki yurtlara tüm kız öğrenciler yerleştirilirken Akçakoca ilçesindeki 500 kapasiteli yurda yerleşemeyen yaklaşık 50 kız öğrenci açıkta kaldı.

ÖĞRENCİLER AÇIKTA BIRAKILMADI

Üniversitelerde yeni dönem dün itibariyle başlarken devlet öğrencilerin mağduriyetine kayıtsız kalmadı. Düzce Valisi Cevdet Atay’ın görevlendirdiği Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can ile görüştü. Açıkta kalan öğrenciler için Akçakoca Öğretmenevi ile Orman İşletme ve Karayolları misafirhaneleri devreye sokuldu. Öğrenciler bu 3 yere yerleştirildi.

‘DÜZCE BELEDİYESİ ÜCRETSİZ SERVİS SAĞLAYACAK’

Öte yandan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yazıcı, Öncü Haber’e yaptığı açıklamada, “Düzce Merkez’deki kız yurtlarımızda yaklaşık 450 kapasite boş. Akçakoca’da açıkta kalan öğrencilerin buralara yerleştirilmesi de gündemde. Düzce Belediyesi öğrencilerimiz için ücretsiz servis sağlayacak. Hiçbir öğrencimizi açıkta bırakmayacağız.” dedi.

‘ERKEKLERDE PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKTA KİMSE KALMAYACAK’

Açıkta kalan 395 erkek öğrencinin de büyük kısmının yedek yerleştirilmelerle yurtlara kayıtlarının yapıldığını belirten Yazıcı, “Yedek listede bulunan 395 erkek öğrencimiz vardı. Şu anda bu sayı ek yerleştirmelerle 45’e kadar geriledi. Bu 45 öğrencimizi de Perşembe günkü ek yerleştirmede inşallah yurtlarıma alacağız. Bu şekilde Düzce’de yurt problemi kalmayacak. Yeni eğitim döneminde tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN