Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın belediye meclis toplantısına basın mensuplarını yasaklamasın ardından bugün hem ittifak ortağı AK Parti hem de CHP ve İYİ Parti’nin karşı çıkmasına rağmen meclisin bugünkü oturumuna basın mensupları alınmadı.

Halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlayan skandal uygulamanın ardından tepkiler çığ gibi büyürken bugün hem AK Parti grubu hem de CHP grubu meclis oturumlarının basına açık olması için ayrı ayrı önergeler verdi. Söz konusu önergeler görüşülmek üzere bir sonraki oturuma bırakıldı.

AK Parti’nin önergesinde, “Bu kararın Akçakoca basınımız tarafından basına sansür uygulandığı anlamı çıkmış ve halkımızın haber alma kaynağı engellenmiştir” denilerek, “Belediye meclis oturumlarımızın gizli oturumlar dışında kalan meclis oturumlarının basına açık olarak yapılması sesli ve görüntülü kayıt yapmasına olanak sağlanmalıdır. Meclis oturumlarında Başkanlık makamı izin vermediği müddetçe sözlü müdahalelerine izin verilmemelidir.” denildi.

CHP grubunun önerisinde de, “2 Şubat tarihinde ve bundan sonraki toplantıların basına açık ve canlı olarak yayınlanmasını arz ve talep ederiz” denildi.

ABANOZ: “EŞİTLİĞİ BOZACAK OLAN KADEM DİREK”

Konu ile ilgili Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, “Meclisin basına açık olması için CHP grubumuz önergesini verdi. AK Parti grubu da aynı konuyla ilgili bir önerge verdi. Bir sonraki meclis toplantısında görüşülecek. Meclisin basına açık olması noktasında AK Parti, CHP ve İYİ Parti benzer hedefle ilerliyor. Ancak MHP’li üyeler Yanmaz ne derse onu yapıyor. Burada eşitliği bozacak olan bağımsız üye Kadem Direk. Ancak onun da böyle makul bir öneriye karşı çıkacağını zannetmiyorum”

HABER: Mehmet GÜNESEN