Akçakoca Belediyesi’nin iktisadi iştiraki olan Abitaş Ulaşım, Nakliye, İnşaat, Taahhüt, Sanayi ve Tic. Ltd. Şti’nin sermayesi, Belediye Meclisi’nin şubat ayı oturumunda alınan bir kararla 10 misli arttırıldı.



Alınan karar öncesinde, Belediye Başkanı Okan Yanmaz, sermaye artırımına neden ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Özgür Seçkin ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Abitaş şirketinin zarar ettiğini söyleyerek, şirketin sermayesini arttırmanın ne kadar doğru bir uygulama olacağını sordu.

Soru üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Abitaş benzeri şirketlerin her belediye bünyesinde mutlaka var olduğunu söyledi.



Yanmaz, "O kurum kaderine terk edilirse zarar eder. Araç alımlarında olsun makine ve ekipman alımlarında olsun, KDV indirimlerinden faydalanmak için şirket üzerinden hareket etmek gerekir." dedi.

"Bu tür şirketlerin sermayesini arttırarak batmaktan kurtarabiliriz." şeklinde konuşan Başkan Yanmaz, firmanın batması durumunda işsiz kalacak 50 insanı da düşünmek gerektiğini söyledi.



Abitaş firması ile ilgili olarak çok güzel projeler üzerinde çalıştıklarını da ifade eden Yanmaz, "6 ay sonra ne kadar kar edip etmediğimizi göreceksiniz. İşin sonunu görmeden yargılamak da doğru olmaz." şeklinde



Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda karar oy çokluğuyla kabul edilirken, kararla birlikte Abitaş firmasının 240 bin lira olan sermayesi 2 milyon 200 bin liraya yükseltildi.