Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle geçen yıl mart yatından beri eğitim uzaktan sürdürülüyor. Bu kapsamda Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası maddi imkansızlıkları nedeniyle uzaktan eğitim faaliyetlerine katılmayan çocuklar için harekete geçti.

Oda ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) maddi imkânı olmayan öğrenciler için temin ettiği klavyeli tabletler, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet N. Pazvant ve Meclis Başkanı Nusret Kırma tarafından Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer, Atso Genel Sekreteri Kemal Başar ve İlçe Milli Milli Eğitim Müdür yardımcılarının katıldığı törende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

TÜRKİYE GENELİNDE 30 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde TOBB tarafından başlatılan ‘’TOBB Küçük Parmaklar’’ projesi ile Türkiye genelinde pandemi sürecinde online eğitim gören ve maddi imkanı olmayan 30 bin öğrenci için temin edilen klavyeli tabletler oda ve borsalar aracılığı ile Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilmeye başlandı.

KAYMAKAM ÖZTÜRK’TEN TEŞEKKÜR                                                          

Akçakoca Kaymakamımız Yasin Öztürk, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve Akçakoca Tso Başkanımız Mehmet N. Pazvant’ a eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz sağ olsunlar bugüne kadar hiç bir isteğimizi geri çevirmediler” dedi.

PAZVANT: BİR NEBZE DE OLSA İHTİYAÇLAR GİDERİLMİŞ OLACAK

Akçakoca TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet N. Pazvant, “Sosyal sorumluluk bilinciyle, her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilere TOBB desteği ile eğitim yardımı yapıyoruz. Bu yıl yine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin öncülüğünde pandemi sonrası farklı bir adım ile online eğitim gören ama bilgisayar alacak maddi imkânı bulunmayan öğrencilerimize, klavyeli tablet bilgisayar hediye etmeye karar verdik. İlçe Milli Eğitim müdürlükleri aracılığı ile dağıtılacak olan tabletler sayesinde bir nebzede olsa ihtiyaçlar giderilmiş olacaktır. Tabletlerin temini noktasında destek olan Sayın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederiz” açıklaması yaptı.