Düzce'de etkili sağanak nedeniyle meydana gelen su baskınları ve heyelandan etkilenen Akçakoca'da yol açma ve temizlik çalışmaları sürüyor. Kent merkezindeki dere yatağının taşması sonucu sele kapılan araçlardan kimi denize sürüklenirken kimi ise çamura saplandı. Yerinden sökülen ağaç parçaları etrafa saçıldı. Su basan ev ve işyelerinde tahliye çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.

Akçakoca Belediyesi ekipleri sahada!

Afet yüzünden zor günler geçiren ve yaralarını sarmaya çalışan Akçakoca'nın Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Öncü Haber'e özel yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin yoğun şekilde sahada çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, sadece kent merkezi değil heyelan yüzünden yolların geçit vermediği köylerde de yol açma çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü aktardı.



En acil ihtiyaçlar

İlçede en acil ihtiyaçlara ilişkin bilgi veren Başkan Yanmaz, "Kuru gıda gereksinimimiz var. Yine çocuklar için ihtiyaç duyulan malzemeler var. Giyecek noktasında da sıkıntı yaşanıyor. Evleri ve eşyaları su basması yüzünden kıyafet gereksinimi var. Devletimiz yardım ediyor. Yine büyükşehirler başta olmak üzere yardım malzemeleri geliyor." dedi.



"Sel afetinin Akçakoca Belediyesi'ne çıkardığı hasar 50 milyon TL"

Son olarak zararın maddi boyutuna ilişkin de bilgi veren Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, "Biz belediye olarak zararımızı çıkardık ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'na bildirdik. Sel afetinin Akçakoca Belediyesi'ne çıkardığı hasar 50 milyon TL. Buna vatandaş ve kamunun toplam zararı da eklenirse tahmini zarar 100 milyon TL'ye çıkar." şeklinde konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER