Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve eşi Nursen Yanmaz ile birlikte ilçenin önemli noktalarından Yukarı Mahalle’de yöre halkının el emeklerini sergiledikleri ve satışını gerçekleştirdikleri Tarihi Yukarı Mahalle Pazarı’nı ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Tüm stantları tek tek dolaşan Yanmaz çifti, stantların birçoğundan alışveriş de yaptı. Başkan Yanmaz, esnafların isteklerini de dinleyerek yapılması gerekenleri not almanın yanı sıra projelerini de esnafla paylaştı. Esnaflık yapan yaşlı bir kadın Başkan Yanmaz’a ev baklavası ikram etti. Baklavayı kendi elleriyle başkana yedirmek isteyen teyzenin ısrarlı tavrı Yanmaz çifti kadar çevredekileri de güldürdü.

Başkan Yanmaz müjdeyi verdi…

Tarihi Yukarı Mahalle esnafıyla yaptığı görüşmelerin ardından Öncü Haber mikrofonuna bir açıklama yapan Belediye Başkanı Okan Yanmaz, mahallenin turistik değerini katlayacak projeyi anlattı. Projenin başlangıç tarihi olarak önümüzdeki kış aylarını işaret eden Yanmaz, “Allah nasip ederse, şubat ya da mart ayından sonra mahallenin iç dekorasyon projesi hazırlanacak ve bu proje mahallemizi daha üst seviyelere taşıyacak.” dedi.

Yanmaz ayrıca, esnafın cumartesi pazar günleri şehir içi otobüslerinin pazar yerinden geçmesini istemediğini diğer taraftan gezi treninin de özellikle pazaryerinden geçmesini istediğini ifade ederek “Bu konularda yapılması gereken çalışmalar yapılacak” dedi. Öte yandan mahallenin yollarını yaptıklarında esnafın stantlarını da güzelleştireceklerini kaydeden Yanmaz, “Bu çalışmalarla mahallenin değerine değer katılacak” dedi.