Akçakocalı başarılı iş insanı Burhan Özdemir’in sahibi olduğu Optimal Proje Yönetimi ve İnşaat şirketi,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2019’da Türkiye’nin en hızlı büyüyen 2. şirketi seçildi. Türkiye’nin güçlü firmalarından olan Optimal şirketi, dünya piyasalarındaki yerini giderek büyütürken, şirket sahibi Burhan Özdemir, şirket olanaklarını memleketi Akçakoca için kullanmaktan da geri durmuyor.

1- Kadın El Emeği Değerlendirme ve Sanatları Binası

Bugüne kadar çok sayıda sosyal projeyi Akçakoca’ya kazandıran Özdemir, son olarak kadınların el ürünlerini yapıp satacakları bir binayı yaparak Akçakoca Belediyesine hediye edecek. 1.200 m² büyüklüğünde olacak olan binada kadınlar çok farklı alanlarda ders alacaklar ve ortaya çıkardıkları el sanatları ürünlerini satarak gelir elde edebilecekler.

2- 5 gözlü kreş Akçakoca’ya hediye edilecek 

Akçakocalı hayırsever ve sosyal proje destekçisi Burhan Özdemir, el sanatları binasının yanı sıra ilçeye ihtiyaç duyulan bir kreş de kazandıracak. Optimal şirketinin imkanlarıyla yapılacak olan kreşin 5 gözlü bir kreş olacağı, bu kreşin de yapıldıktan sonra ilgili resmi kurumlara hibe edileceği öğrenildi.

3- Yukarı Mahalle’ye gasilhane

Bugüne dek çeşitli mescit, sağlık ocağı ve hayrat çeşmesini ilçeye kazandıran Burhan Özdemir, Akçakoca’nın ihtiyacı olan bir gasilhaneyi de yakın zamanda ilçeye kazandıracak. Özdemir, Yukarı mahalle mezarlığının bitişiğine yaptıracağı gasilhaneyi belediyeye hibe ederek o mahallenin ihtiyacı olan bir hizmeti de Akçakoca’ya kazandırmış olacak.

Yanmaz: Burhan Bey her zaman yanımızda oldu

Akçakocalı hayırsever iş insanı Burhan Özdemir’in Akçakoca’ya verdiği destekler saymakla bitecek gibi görülmezken, Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Özdemir’in her zaman kendilerine destek verdiğini ifade ederken, bu duyarlılık ve yakın ilgisi nedeniyle Özdemir’e bir kez daha teşekkür ettiğini söyledi.