Koronavirüs salgınının etkisini sürdürdüğü şu günlerde salgının yayılmasının önlemek için gereken her tedbiri alan ve bizzat ekiplerin başında çalışarak sürece katkı veren Başkan Yanmaz, konut ve işyeri su faturalarının faiz uygulanmadan 3 ay ertelendiğini söyledi.

Başkan Yanmaz, yaklaşan Ramazan ayında kimsenin su sıkıntısı yaşamasını istemediklerini, belediye olarak su ve diğer hizmetlere yönelik tüm fedakarlıkları vatandaş lehine hayata geçirdiklerini söyledi.

“Su faturası borcu olanların suyu kesilmiyor”

Başkan Yanmaz, ”Bu zorlu süreçte gerek ekonomik gerekse sosyal açıdan vatandaşımızın yanında olma prensibi ile kurmuş olduğumuz hizmet ekiplerimiz,  sokağa çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor. Ekiplerimizin yardımıyla imkanı olmayan vatandaşlarımıza gıda ve dezenfektan desteği sağlıyoruz. Sokakları bir baştan bir başa köpüklü suyla yıkarken, hijyenik maske dağıtımında bulunuyoruz. Bütün bunlara ilave olarak, su faturası borcu olan yurttaşlarımız için su kesintisine gidilmemesi, bunun yanı sıra mülkiyeti belediyemize ait olup bu dönemde kapanan işyerlerinden de belirtilen takvimlerde kira almıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Şimdi de su faturalarını 3 ay erteliyoruz”

“Şimdi de su faturalarını 3 ay erteliyoruz.” diyen Başkan Yanmaz, “Konut ve iş yerlerine ait su abonelerimizden Nisan – Mayıs – Haziran aylarına ait su faturaları ödemelerini, gecikme faizi uygulanmaksızın 3 ay erteleme kararı almış bulunuyoruz. Nisan ayına ait su faturaları ödemesi 31 Temmuza kadar, Mayıs ayı su faturası 31 Ağustos’a, Haziran ayı su faturaları da Eylül ayının son gününe kadar ödenebilecek.” dedi.

Akıllı su sayacı kullananlara da iyi haber

Akıllı su sayacı kullanan aboneleri de değerlendirdiklerini belirten Yanmaz, ödeme sorunu çeken akıllı sayaç abonelerinin belediyeye müracaat etmeleri halinde kendilerine avans kredi yüklemesi yapılacağını sözlerine ekledi.